ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τις προτεραιότητες κοινοβουλευτικής ομάδας παρουσίασε ο Μ.Σιζοπουλος

Καλεί τον λαό στις 22 Μαΐου με την ψήφο του να αναδείξει τη νέα Βουλή

ΚΥΠΕ


Τις προτεραιότητες της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ παρουσίασε σήμερα στη Λάρνακα ο Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι μεταξύ των προτάσεων που θα προωθηθούν με τη νέα Βουλή είναι η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, πλαφόν στις συντάξεις κρατικών αξιωματούχων και κατάργηση επιδομάτων.

Σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο στη Λάρνακα, ο κ. Σιζόπουλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ και σε ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο λαός μας καλείται στις 22 Μαΐου με την ψήφο του να αναδείξει τη νέα Βουλή, μέσα σε κλίμα γενικής απαξίωσης της πολιτικής λόγω της διαπλοκής, της αδιαφάνειας, της ύποπτης χρηματοδότησης κομμάτων και πολιτικών και της σωρείας των σκανδάλων που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κόμματα τα οποία άσκησαν εξουσία, με μεγαλύτερο αυτό του τραπεζικού τομέα που τελικά οδήγησε στην κατάρρευσή του και την οικονομία της πατρίδας μας σε πρωτοφανή κρίση».

Πρόσθεσε ότι «με την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής θα προωθήσει άμεσα προς συζήτηση τις προτάσεις της για μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης 1-2%, πλαφόν στις συντάξεις κρατικών αξιωματούχων, κατάργηση επιδομάτων, καθορισμό ανώτατης σύνταξης και αύξηση των συντάξεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθορισμό ως αντικειμενικής αξίας ακινήτου αυτή που περιλαμβάνεται στην αρχική συμφωνία, ισόποση κατανομή του οφειλομένου ποσού στους εγγυητές, αποζημίωση των παραπλανηθέντων κατόχων αξιογράφων, αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας εργαζομένων, προγράμματα για εκτοπισθέντες και άπορες οικογένειες, φορολόγηση του εφάπαξ και των δώρων γάμου πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ, άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ,αλλαγή του τρόπου εργοδότησης των νέων από τα προγράμματα της ΑνΑΔ και άλλα».

Σημείωσε επίσης ότι «η ΕΔΕΚ έγκαιρα από το Νοέμβριο του 2008 είχε προειδοποιήσει ότι ο τρόπος λειτουργίας του τραπεζικού τομέα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κυπριακή οικονομία. Δυστυχώς όμως μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων, γιατί όπως αποδείχθηκε κάποιων τα αυτιά είχαν κλείσει από τα εκατομμύρια που μοίραζε η Focus και όχι μόνο. Για αυτή την κατάληξη τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης, λόγω των λανθασμένων αποφάσεών τους» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Αναφερόμενος στην έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «ανάμεσα στις πασχαλινές κροτίδες και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε με ύφος θριαμβευτικό την δήθεν έξοδο από το Μνημόνιο. Η έξοδος είναι δήθεν γιατί στην ουσία αυτό που έγινε είναι η ολοκλήρωση της υποταγής στους όρους του Μνημονίου μέσα από την πλήρη αποδοχή τους, με την υιοθέτησή τους είτε ως νομοθεσίες, είτε ως υπουργικές αποφάσεις».

Η πραγματική έξοδος από το Μνημόνιο, συνέχισε «θα έπρεπε να σημαίνει αποπληρωμή του δανείου, νέες θέσεις εργασίας, μείωση φορολογιών, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, αποκατάσταση της αξιοπιστίας του τραπεζικού τομέα, τερματισμό των εκποιήσεων και της πώλησης ενυπόθηκων δανείων στα επενδυτικά ταμεία και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο «όπως ο καθένας έχει αντιληφθεί τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην εξαγγελία μέτρων ανακούφισης των πολιτών από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου, ως ένδειξη έκφρασης ελάχιστης ευγνωμοσύνης για τις θυσίες και τη συμβολή τους στην σταθεροποίηση της οικονομίας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση