ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Ban Ki Moon με αναφορά στην Κύπρο

Και για την επίλυση του προβλήματος τα είπαν οι δύο τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Sabah σε είδηση με τίτλο «ο Ερντογάν συζήτησε με τον Ban για την Ανθρωπιστική Σύνοδο» αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, με αφορμή την διεξαγωγή της πρώτης Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου, η οποία πραγματοποιηθεί στις 23 -24 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ban Ki Moon ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τη φιλοξενία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σύνοδος θα αποτελέσει ένα δυνατό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Ο Ερντογάν είπε στο Ban Ki Moon ότι αισθάνεται τιμή που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία η πρώτη συνάντηση της Συνόδου, και πρόσθεσε ότι θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες με τον καλύτερο τρόπο και ότι γίνονται όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες για την επιτυχή διεξαγωγή της Συνόδου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμα ότι η Σύνοδος θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Τέλος, Ερντογάν και Ban Ki Moon, συζήτησαν για τη Συρία και την Κύπρο. Για την Κύπρο, αμφότεροι τόνισαν ότι αποδίδουν σημασία στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση