ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ρήξη με την Θεοχάρους ο ΔΗΣΥ

Την καταγγέλλουν για ατζέντα και προσωπικές φιλοδοξίες

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η περίοδος όπου ο ΔΗΣΥ προτιμούσε να κρατά χαμηλούς τόνους απέναντι στην αποχώρηση της Ελένης Θεοχάρους από το κόμμα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μία βδομάδα πριν από τις εκλογές, το κόμμα της Δεξιάς ρίχνει ξεκάθαρα βολές στην πρώην συναγωνίστρια του καταγγέλλοντάς την για προσωπικές ατζέντες πίσω από την αποχώρησή της από το κόμμα και όχι ιδεολογικές διαφωνίες όπως η ίδια είχε υποστηρίξει.

Στην Πινδάρου θεωρούν πως το εμφανές πλέον ενδεχόμενο η Ελένη Θεοχάρους να μπει στη βουλή και η προσπάθειά της άντλησης ψήφων από τη δεξαμενή του Συναγερμού, δεν δίνει άλλα περιθώρια στο κόμμα από το να αντιδράσει δυναμικά. Δεικτική άλλωστε και η τοποθέτηση του Εκπροσώπου Τύπου του Συναγερμού το πρωί της Παρασκευής, μετά και από την επιβεβαίωση της Ελένης Θεοχάρους ότι θα είναι υποψήφια το 2018. «Χθες η κυρία Ελένη Θεοχάρους εξήγγειλε την υποψηφιότητά της για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Επιτέλους τώρα, μετά από τρεις μήνες, ξέρουμε και ξέρει και ο κόσμος για ποιο λόγο αποχώρησε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ανοίγοντας έτσι τον χορό της αντιπαράθεσης με το Κίνημα Αλληλεγγύης.

Πόλεμος στο παρασκήνιο

Ήδη πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν πως στην Πινδάρου εδώ και καιρό προσπαθούν τεχνηέντως να πλήξουν την υποψηφιότητα της κας. Θεοχάρους, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται να απορροφά ένα μέρος του πατριωτικού συναγερμικού ακροατηρίου. Όπως αναφέρουν δεν ήταν τυχαία τη δεδομένη στιγμή τα δημοσιεύματα για τις τριπλές συντάξεις της ευρωβουλευτού, όπως επίσης και οι επιθέσεις που δέχεται η σιδηρά κυρία της Δεξιάς από στελέχη δεύτερης και τρίτης γραμμής του κόμματος μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Η αφορμή της δημόσιας ρήξης

Από πλευράς της η Ελένη Θεοχάρους φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η κύρια δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων είναι ο ΔΗΣΥ και οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του. Έχει αρχίσει συνεπώς εδώ και καιρό την καθημερινή επίθεση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η απόφασή της ωστόσο να εξαγγείλει πρόωρα την υποψηφιότητά της για τις εκλογές, αποτέλεσε το καλύτερο προεκλογικό δώρο για τον ΔΗΣΥ, δίνοντάς του την αφορμή να καταγγείλει επίσημα την Ελένη Θεοχάρους για προσωπική ατζέντα και φιλοδοξίες. Η σύγκρουση των άλλοτε συναγωνιστών κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X