ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Η Κυβέρνηση «έβαλε τάξη στο χάος που παρέλαβε»

«Η αποχή από τις εκλογές δίνει συγχωροχάρτι στο παρελθόν»

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη απέδειξε πως μπορεί να κυβερνήσει και “έβαλε τάξη στο χάος που παρέλαβε”, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Πανεπαρχιακή Πολιτική Συνέλευση Πάφου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόζεφ Ντολ.

“Σας καλώ να θυμηθούμε πού βρισκόταν η Κύπρος πριν τρία χρόνια. Την αβεβαιότητα που ζούσαμε. Τους μεγάλους κινδύνους που μας απειλούσαν. Και αναλογιστείτε πού βρισκόμαστε σήμερα” είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ προχωρά στις εκλογές “με ξεκάθαρες θέσεις και με εμπιστοσύνη στο έργο της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και σε όσα αυτή η παράταξη προσέφερε στον τόπο”.

Λέγοντας ότι οι θυσίες των πολιτών δεν πρέπει να πάνε χαμένες, είπε ότι “τα όσα έχουμε πετύχει κινδυνεύουν από τη μάστιγα του λαϊκισμού” και πρόσθεσε: “Γι` αυτό οι εκλογές, στις 22 Μαΐου, είναι σημαντικές. Η Κύπρος δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Γι` αυτό η αποχή από τις εκλογές δίνει συγχωροχάρτι στο παρελθόν. Και στα όσα ζήσαμε”.

Αυτοί που κατηγορούν τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση, ανέφερε, πρέπει να κοιτάξουν τα γεγονότα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τερματισμό της Έκτακτης Εισφοράς ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων που επιβλήθηκε από το 2011, στη μείωση της στρατιωτικής θητείας και στους 3.000 συμβασιούχους οπλίτες που θα προσληφθούν και στα 100 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ πρόσθετες δαπάνες στον Προϋπολογισμό του 2017, “που θα είναι για μια ακόμη χρονιά ισοσκελισμένος και δεν απαιτείται κανένα πρόσθετο μέτρο. Αυτό δεν είναι λιτότητα αλλά τουναντίον ανοίγει το δρόμο για μείωση φορολογιών”.

Επίσης, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας ότι με δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ τα Νοσοκομεία θα λειτουργούν και υπερωρίες τα απογεύματα όπου χρειάζεται με στόχο να τερματιστούν οι λίστες αναμονής, στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης που ανακοινώθηκε σήμερα της τάξης του 2,7% για το πρώτο τρίμηνο του 2016, (αύξηση κατά 2,7% σε σύγκριση με πέρσι), στην ανάπτυξη της οικονομίας που συνεχίζεται για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο,
και στην αύξηση του ποσού της επιταγής που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Είπε ότι για το ΔΗΣΥ υπάρχουν τρεις προτεραιότητες: Πρώτον, η πλήρης στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, δεύτερον η ενίσχυση της τροχιάς ανάπτυξης της οικονομίας για δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας και η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, και τρίτον η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην Πάφο, είπε ότι το συνολικό ύψος της δαπάνης για τα έργα που έχουν “μετατρέψει την Πάφο σε ένα πραγματικό εργοτάξιο” υπολογίζεται στα 26,2 εκ ευρώ και αναμένεται πως όταν ολοκληρωθούν στο σύνολο τους στις αρχές του 2017 “η Πάφος θα είναι μία ακόμη πιο όμορφη και λειτουργική πόλη”.

Είπε μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αναβάθμιση και επέκταση της Τεχνικής Σχολής Πάφου, στην επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Χρυσοχούς, στην ανέγερση νέων κτηρίων για το έκτο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χλώρακας και επί πλέον με τον προϋπολογισμό Αναπτύξεως του Υπουργείου Παιδείας υλοποιείται η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Μεσόγης και η αθλητική υποδομή στο Λύκειο Κύκκου και στο Νικολαίδειο Γυμνάσιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση