ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η σχέση του νέου Πρωθυπουργού με το «αεροδρόμιο» της Τύμβου

Στο Ντιγιαρμπακίρ μεταβαίνει ο Γιλντιρίμ

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και την Πρωθυπουργία της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ μεταβαίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο Ντιγιάρμπακιρ. Αυτό μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που τονίζουν ότι με αυτή την επίσκεψη του, ο κ. Γιλντιρίμ επιχειρεί να στείλει στην τουρκική κοινωνία μήνυμα αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση του κουρδικού κινήματος. Στο Ντιγιάρμπακιρ, ο ίδιος θα επισκεφθεί το χωριό όπου πριν από λίγες ημέρες έχασαν την ζωή τους 16 άνθρωποι από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα όχημα. 

Ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας γνωρίζει καλά τις κουρδικές επαρχίες της χώρας του. Ο ίδιος κατάγεται από το ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας. Από την άλλη, οι πληροφορίες της εφημερίδας μας δείχνουν ότι ο κ. Γιλντιρίμ γνωρίζει και παρακολουθεί από κοντά και τις εξελίξεις στην Κύπρο, κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού.

Η σχέση του Γιλντιρίμ με την Κύπρο

Το όνομα του κ. Γιλντιρίμ εμπλέκεται στην Υπόθεση του «Αεροδρομίου» της Τύμβου, η οποία απασχολεί εδώ και καιρό την τουρκοκυπριακή κοινή γνώμη. Διάφοροι κύκλοι ισχυρίζονται ότι η εταιρία που έχει αναλάβει την διαχείριση του «αεροδρομίου», η Τ&Τ εμπλέκεται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι εστιάζουν στην δράση του Εμνρουλλάχ Τουράνλι και της τουρκικής Εταιρίας Τάσγιαπι, η οποία ανέλαβε το έργο της διαχείρισης και λειτουργίας του «αεροδρομίου» πριν από λίγα χρόνια με την υποστήριξη της «κυβέρνησης» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Η εν λόγω εταιρία έχει δώσει πολλές υποσχέσεις και έχει φέρει στο προσκήνιο μεγαλόπνοα σχέδια για τα οποία σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά κυρίως για το αν κάποτε θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν ή όχι. Επίσης, υπάρχουν πολλές υποψίες για οικονομικά σκάνδαλα στα διάφορα στάδια της δράσης της εταιρίας Τ&Τ στο «Αεροδρόμιο» της Τύμβου.

Η «Κ» πληροφορείται ότι στην όλη υπόθεση εμπλέκεται το όνομα του κ. Γιλντιρίμ. Συγκεκριμένα, κάποιες πηγές αναφέρουν ότι πριν από λίγα χρόνια, το όνομα του κ. Γιλντιρίμ, οι διασυνδέσεις του και οι σχέσεις του με τον Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν ήταν αυτές που άνοιξαν τον δρόμο για την είσοδο της εταιρίας Τ&Τ στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Σκάνδαλο στο τελωνείο της Σμύρνης

Η Υπόθεση της «Τύμβου» δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Γιλντιρίμ. Πριν από λίγο καιρό, ο σύζυγος της αδελφής του ενεπλάκη σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε στο τελωνείο της Σμύρνης.
Την ίδια περίοδο, στο προσκήνιο της επικαιρότητας ήρθε ο πλούτος της Οικογένειας Γιλντιρίμ. Σήμερα, ο κ. Γιλντιρίμ και οι συγγενείς του έχουν στην κατοχή τους δεκάδες μεγάλα εμπορικά πλοία και τουλάχιστον δυο πολυτελείς ταχύπλοα.

Τι λέει ο Γιλντιρίμ;

Ο ίδιος ο κ. Γιλντιρίμ αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οικονομικά σκάνδαλα και στην περίπτωση της «Υπόθεσης της Τύμβου» αναφέρει στον κύκλο του ΑΚΡ ότι δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι χρησιμοποίησαν το όνομα του δίχως την έγκριση του. Στην περίπτωση του σκανδάλου του τελωνείου της Σμύρνης, ο κ. Γιλντιρίμ ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα της επίθεσης της «τρομοκρατικής οργάνωσης» της «παράλληλης δομής», δηλαδή του Κινήματος Γκιουλέν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X