ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΔΗΚΟ, ο μεγάλος νικητής της κάλπης

Διατήρησε ποσοστά και έδρες και επηρεάστηκε πολύ λίγο από την αποχή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ενώ το κομματικό ρεπορτάζ και τα πηγαδάκια έκαναν από καιρό λόγο για ένα ΔΗΚΟ που οδηγείται κατακερματισμένο στην εκλογική καταμέτρηση, με το άνοιγμα της κάλπης ο Νικόλας Παπαδόπουλος διέψευσε τους πάντες και βγήκε ο μεγαλύτερος νικητής καθώς διατήρησε τις κοινοβουλευτικές του έδρες και συγκράτησε περίπου τα ίδια ποσοστά του κόμματος με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2011, στο 14.49%. 

Άθλος

Τα ποσοστά που εξασφάλισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί με τη διατήρηση των εδρών, επιτρέπουν στο ΔΗΚΟ να διατηρεί τον ρυθμιστικό του ρόλο εντός της βουλής και σιγεί τις όποιες φωνές αμφισβήτησης του δηκοϊκού προέδρου. Με αυτό τον τρόπο ο Νικόλας Παπαδόπουλος μπορεί να δει την επόμενη μέρα, όχι μόνο για την ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας της βουλής, όσο και για τις ευγενείς φιλοδοξίες του για το 2018. «Πετύχαμε ένα άθλο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι το κόμμα «υπογράφει σήμερα μια κοινωνική συμφωνία με τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια για να διεκδικήσει τη σωστή λύση του Κυπριακού».

Σε αυτές τις εκλογές, ανέφερε, «κάποιοι μας ήθελαν μικρούς και αποδυναμωμένους, υποταγμένους μας έλεγαν για μονοψήφια νούμερα. Απόψε τους απάντησε ο περήφανος ΔΗΚΟϊκός κόσμος».

Διαβουλεύσεις από το μεσημέρι

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρισκόταν από το μεσημέρι στον πέμπτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος, διαβουλευόμενος συνεχώς με το οργανωτικό του επιτελείο. Κομματικά στελέχη εξέφραζαν από νωρίς ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου επισημαίνοντας πως το κόμμα θα έχει ευχάριστες εκπλήξεις.

Πλήρης έλεγχος του ΔΗΚΟ

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος πέραν του πλήρους ελέγχου που έχει στα συλλογικά όργανα, πλέον φαίνεται να έχει τον έλεγχο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Χαρακτηριστικό ότι στην Επαρχία Λευκωσίας κατάφερε να εκλεγούν οι δύο στενοί του συνεργάτες Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας, στη Λεμεσό ο υποστηρικτής του Πανίκος Λεωνίδου με τον Άγγελο Βότση και τον στενό συνεργάτη του Άθω Αντωνιάδη να δίνουν μάχη για την δεύτερη έδρα.

Σημαντικό ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας φαίνεται να επανεκλέγεται όπως και στην Πάφο ο υποστηρικτής του δηκοϊκού προέδρου Πάμπος Πιττοκοπίτης. Με αυτό τον τρόπο ο Νικόλας Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος αποδυναμώνοντας αρκετά την εσωκομματική του αντιπολίτευση, με τους εκφραστές της σκληρής γραμμής του κυπριακού και ένθερμους υποστηρικτές της πολιτικής Νικόλα Παπαδόπουλου να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση