ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα αξιόγραφα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ξεχωριστές συναντήσεις του ΠτΔ με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των τραπεζικών αξιογράφων που μηδενίστηκαν μετά την τραπεζική κρίση του 2013, ο Πρέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει το επόμενο διάστημα χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροβουνιώτη ο Πρόεδρος θα του αποστείλει συγκεντρωμένες όλες τις προτάσεις που υπέβαλαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να τις μελετήσει και να τις συζητήσει σε χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων αυτών.

Όπως είπε, «επιδίωξη και στόχος είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λύση στο μέτρο που να ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού τους κατόχους αξιογράφων».

Ο κ. Μαυροβουνιώτης υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέβαλε πολλές προσπάθειες να πετύχει μια εξώδικη διευθέτηση, αλλά υπήρξαν προβλήματα συνταγματικότητας και λόγω του ότι η Κύπρος υπαγόταν στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

€2.500 για νομική αρωγή

Παράλληλα, ο κ. Μαυροβουνιώτης επεσήμανε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διαβεβαίωσε ότι θα προτείνει να δοθούν οι πρώτες €2.500, (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων) έτσι ώστε οι κάτοχοι αξιογράφων να μπορέσουν να διορίσουν δικηγόρο και ενημέρωσε ότι έδωσε οδηγίες να δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον των δικαστηρίων.

Το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, και αρχικά στο τραπέζι βρισκόταν πρόταση για καταβολή €2.000.

Με βάση τα στοιχεία που Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα αξιόγραφα που μετατράπηκαν σε μετοχές ανέρχονται σε €1,3 δισ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση