ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Είναι λάθος η μη παραμονή στο τραπέζι των συνομιλιών

Μπαρίς Μπουρτζού: «Κανείς δεν μπορεί ν’ απαγορεύσει στον Ακιντζι τη συμμετοχή σε δείπνο»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

"Είναι μεγάλο λάθος η μη παραμονή στο τραπέζι (των συνομιλιών). Η Κύπρος, με τέτοιες συμπεριφορές, δεν έχει άλλο χρόνο να χάσει" έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Ακιντζί.

Ανακοινωθέν της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, το οποίο φέρει την υπογραφή του Μπαρίς Μπουρτζού.

Στη σημασία της άμεσης λύσης του Κυπριακού Προβλήματος, εντός των επόμενων επτά μηνών, αναφέρεται νέο ανακοινωθέν της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, το οποίο φέρει την υπογραφή του Μπαρίς Μπουρτζού. Με το ανακοινωθέν, η τ/κ πλευρά επιχειρεί να δώσει τη δική της ερμηνεία στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο Κυπριακό.

Η τ/κ πλευρά αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου στις συνομιλίες και αναμένει την επιτάχυνση των συνομιλιών εφόσον πέρασαν και οι βουλευτικές εκλογές.
«Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν δεν πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία των συνομιλιών», τονίζεται στο ανακοινωθέν, το οποίο επισημαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Μουσταφά Ακιντζί την συμμετοχή σε έναν δείπνο.

Στη συνέχεια, στο Τ/κ ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «η συνήθεια των Ε/κ για την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας συνέταιροι είναι οι Τουρκοκύπριοι, επί 53 χρόνια και τη μετεξέλιξη της (Κυπριακής Δημοκρατίας) σε μια ελληνοκυπριακή δημοκρατία, δυστυχώς κάποιες φορές κάνει αισθητή την παρουσία της με άδικες και υπερβολικές αντιδράσεις».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με τον ισχυρισμό ότι η Ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται τον «απεγκλωβισμό» της τ/κ πλευράς από την Πράσινη Γραμμή και ότι αυτή η στάση είναι απαράδεκτη. Επίσης, αναφέρεται με τον όρο «μεγάλο λάθος» στην αποχώρηση της ε/κ πλευράς από το τραπέζι των συνομιλιών. Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια του χασίματος χρόνου με τέτοιες κινήσεις, αναφέρει το ανακοινωθέν, το οποίο επαναλαμβάνει ότι το 2016 πρέπει να είναι έτος της λύσης.

Τέλος, τονίζεται ότι ο κ. Ακιντζί εμφανίζεται έτοιμος να διπλασιάσει την προσπάθεια του για την λύση, για την εξασφάλιση μιας διζωνικής, δικοινοτικής λύσης με πολιτική ισότητα και την αρχή των δυο ιδρυτικών κρατών (κρατιδίων) και καλεί την ε/κ πλευρά να καταβάλλει προσπάθειες με την ίδια οπτική γωνία.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση