ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκικά ΜΜΕ: Μισάωρη τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ακιντζί

Στο επίκεντρο η επίσκεψη του Τ/κ ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τηλεφωνική επικοινωνία φέρεται να είχε χθες βράδυ ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Οι δύο άντρες αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις αλλά και την κρίση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Την τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Ακιντζί ανακοίνωσε μέσω τουίτερ χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Τα δημοσίευματα αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα για να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, στο επίκεντρο βρέθηκε το συμβάν της Κωνσταντινούπολης.

Η Κίπρις Ποστασί γράφει πως ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επαίνεσε τον Ακιντζί για την ειλικρινή και αποφασιστική του στάση στις συνομιλίες και του ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος για τις αποτελεσματικές του αποφάσεις.

Συζητήθηκε ακόμη και η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να ακυρώσει την συνάντηση των δύο ηγετών με τους Μπάιντεν και Ακιντζί να αξιολογούν ότι η βεβιασμένη – όπως αναφέρεται - αυτή συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη πηγάζει πιθανόν από το άγχος που προκάλεσε στον Ε/κ ηγέτη η εικόνα που προέκυψε μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Ο κ. Ακιντζί, προστίθεται, εξήγησε λεπτομερώς τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία των συνομιλιών και διαβίβασε στον κ. Μπάιντεν ότι ο ίδιος, εντατικοποιώντας τη διαδικασία, είναι έτοιμος για την επίτευξη μιας λύσης σύντομα.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος φέρεται να προέτρεψε τον Τ/κ ηγέτη να συνεχίζει να τον εντυπωσιάζει επαινώντας το όραμά του για λύση και την αποφασιστικότητά του ενώ εξέφρασε και στήριξη στο στόχο για εξεύρεση λύσης εντός του 2016 τον οποίο έθεσαν με κοινή του δήλωση οι δύο ηγέτες λίγες μέρες πριν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση