ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο συνάντησης Αναστασιάδη- Γιούνκερ

Μέρκελ, Τουσκ και Γιούνκερ ανέφεραν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες επίλυσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την έμπρακτη στήριξη τους στην επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, επαναβεβαίωσαν, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενημέρωσε τους δύο κοινοτικούς αξιωματούχους και την Καγκελάριο σε κατ` ιδίαν συναντήσεις μετά την επετειακή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Λουξεμβούργο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε με λεπτομέρειες για την πορεία των συζητήσεων, για τα σημεία που έχει επιτευχθεί πρόοδος και για τα σημεία όπου υπάρχουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις γενικότερες πτυχές των ευρώ - τουρκικών σχέσεων και τις επιπλοκές που αυτές έχουν με το προσφυγικό ζήτημα. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στους συνομιλητές του τις πάγιες κυπριακές θέσεις σε όλα τα παραπάνω θέματα. H ανταπόκριση των συνομιλητών του Προέδρου ήταν σε κάθε περίπτωση θετική.

Ο Πρόεδρος συμμετέχει στις εορταστικές εργασίες της Συνόδου των ηγετών των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι οποίες ξεκίνησαν στις 17:30 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο.

Το ΕΛΚ εορτάζει τα 40 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ξεκινάει την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία ενάντια στο λαϊκισμό, ο οποίος κερδίζει έδαφος σε μια σειρά από κράτη της ΕΕ. Το 2017 αποτελεί εκλογικό έτος για μια σειρά κράτη μέλη, όπως η Ολλανδία (Μάρτιος), η Γαλλία (Απρίλιος) και η Γερμανία (Σεπτέμβριος). Η Ιταλία ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα το Μάιο του 2018, ενώ η Ισπανία επιστρέφει στις κάλπες στις 26 Ιουνίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση