ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίκης: Κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για στρατηγικές συμμαχίες

Φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει πλέον προτεραιότητα του τη λύση, είπε

ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή πολιτική ηγεσία, "κατευθύνεται προς τις παραλίες παρά προς το Εθνικό Συμβούλιο", την ώρα που η Τουρκία φαίνεται να αναπτύσσει ένα νέο περιφερειακό πλαίσιο συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, προειδοποιώντας ότι φαίνεται να κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας να δημιουργήσουμε εμείς τις απαιτούμενες στρατηγικές συνεργασίες.
 
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος με τη συμμετοχή των συνεργαζόμενων κινήσεων, ανέφερε πως  "οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι πάρα πολύ ανησυχητικές, πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει και τη νέα του δομή".
 
Φαίνεται, συνέχισε, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει πλέον προτεραιότητα του τη λύση του Κυπριακού, "ότι επιδιώκει συνεργασίες και επούλωση των πληγών με εκείνες τις δυνάμεις με τις οποίες θα έπρεπε ήδη η Κύπρος να συνάψει στρατηγικές συμμαχίες, με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο, με τη Ρωσία".
 
Εξέφρασε δε τη λύπη του, όπως είπε, γιατί "το παράθυρο ευκαιρίας που είχε η Κύπρος να δημιουργήσει συμμαχίες που θα άλλαζαν το συσχετισμό δυνάμεων με την Τουρκία, φαίνεται να κλείνει και αυτό είναι πάρα πολύ ανησυχητικό".
 
" Πρέπει να παίζουν σειρήνες συναγερμού για την Κυπριακή πολιτική ηγεσία, η οποία φαίνεται να κατευθύνεται προς τις παραλίες παρά προς το Εθνικό Συμβούλιο", συμπλήρωσε.
 
Σε ότι αφορά στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ.Περδίκης είπε πως αυτή ασχολήθηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο κρίνεται ως νικηφόρο και αισιόδοξο για την πορεία του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών και ανακοίνωσε πως η συνεργασία με τις διάφορες οργανώσεις θα συνεχιστεί.
 
Σε καμία περίπτωση, σημείωσε," δεν θα αφήσουμε τα λάθη, τις παραλείψεις, τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί, γίνεται μια ουσιαστική συζήτηση για να λυθούν όλα τα προβλήματα γιατί έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία" και πρόσθεσε ότι η συνεργασία αυτή θα θέσει και τους στόχους για τις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Επιπρόσθετα ο Γιώργος Περδίκης είπε πως στη νέα Βουλή υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν και υπέδειξε ότι "δημιουργούνται οι προοπτικές να περάσουμε με πλειοψηφία πολιτικές που υποστηρίζουν τον απλό πολίτη αλλά και το περιβάλλον, πολιτικές δικαιοσύνης".
 
"Τώρα υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και θα αναγκαστεί η Κυβέρνηση να πάρει το δρόμο της συναίνεσης και να αφήσει τον ετσιθελισμό της, για να περάσουν νομοθετήματα που θα φέρουν δικαιοσύνη, που θα επουλώσουν τις πληγές των λανθασμένων αποφάσεων των περασμένων χρόνων και να δώσουν το δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη", συμπλήρωσε.
 
Ένα από τα θέματα που το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών διαφωνεί και θεωρεί απαράδεκτο, συνέχισε, "είναι η εφαρμογή  της συμφωνίας του 2012 και στο τέλος αυτού του χρόνου να πάρουν μισθολογικές αυξήσεις του 4%, οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι σήμερα παίρνουν 3,5 και 4 χιλιάδες ευρώ".
 
"Ναι, να επανέλθουμε σε κάποια μισθολογική αναφορά σε σχέση με τη συμφωνία του 2012, αλλά αυτή η επιδιόρθωση των μισθών να γίνει με κλιμακωτό τρόπο και να ενισχύει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα των εργαζομένων στο δημόσιο", συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως "έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε στη νέα Βουλή και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μαζί με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν μαζί μας".
 
Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Βουλής, ο κ.Περδίκης δήλωσε ότι  "λήφθηκε μια απόφαση πολιτικού σχεδιασμού και αν κάποιοι σε αυτήν την απόφαση βλέπουν στοιχεία πολιτικού αμοραλισμού, αυτά αφορούν άλλους".
 
"Βάλαμε τη δική μας υποψηφιότητα η οποία δεν έγινε αποδεκτή από αυτούς που έκαναν υπέρβαση", είπε και πρόσθεσε πως "δεν είμαστε ποτέ στη δική τους την οπτική εμείς ως υπέρβαση γιατί δεν τους κάνουμε και γιατί δεν μας ήθελαν στη Βουλή".
 
Έκαναν, κατέληξε, "στοχευμένη υπέρβαση, σύμφωνα με τα δικά τους πλαίσια και πλάνα και εμείς αυτά τα πλάνα θα τα παλέψουμε, θα είμαστε πολέμιοι αυτών των συναλλαγών που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή των απλών ανθρώπων ακόμα πιο δύσκολη".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση