ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Σημαντικές καινοτομίες και αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα

Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διεύθυνση των Φυλακών εργάζονται στην αναβάθμισή του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες λαμβάνουν χώρα για τον εκσυχρονισμό του νομικού πλαισίου, τον περαιτέρω εκσυχρονισμό του πλαισίου επανένταξης φυλακισθέντων στην κοινωνία, και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της υπηρεσίας των δεσμοφυλάκων ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ` Αδεία στο Προεδρικό.

Ο Πρόεδρος δήλωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και η Διεύθυνση των Φυλακών εργάζονται εδώ και καιρό για τον εκσυχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και δραστηριότητες, υλοποιώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ποιοτική αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος.

Νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ' Αδεία είναι ο Σώτος Σταυρινίδης, πρώην ανώτερος επαρχιακός δικαστής και νέα μέλη οι Γιώργος Μηχανικός, δικηγόρος, Αγάθη Βαλανίδου, ψυχίατρος, Τίνα Παύλου, ψυχολόγος και Σωτηρούλα Χατζημηνά, κοινωνική λειτουργός.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «Ο δικός σας ρόλος οφείλει να λειτουργεί επικουρικά προς το σωφρονιστικό σύστημα, με τρόπο ώστε να συμβάλλετε στην προετοιμασία των καταδίκων για την ομαλή επανένταξη και ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία».

Ανέφερε πως «επιτέλους διορίζεται μία Επιτροπή - και αυτή θέλω να πιστεύω θα είναι η αρχή – στην οποία πλειοψηφούν οι κυρίες, για να μην υπάρχει και το παράπονο ότι γίνονται διακρίσεις» και ευχήθηκε στον Πρόεδρο και στα μέλη του Συμβουλίου καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Σταυρινίδης διαβεβαίωσε, εκ μέρους όλων των μελών του Συμβουλίου, πως «θα επιτελέσουμε τα καθήκοντά μας με πλήρη αμεροληψία, αντικειμενικότητα και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα προσπαθήσουμε να διεκπεραιώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο που μας ανατέθηκε, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του καλώς νοούμενου συμφέροντος της κοινωνίας, χωρίς να παραβλέπουμε τις προσωπικές συνθήκες ενός εκάστου αιτητή/κρατουμένου».

Το παρών τους στην τελετή έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και η διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση