ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλειδώνουν τις Επιτροπές οι αρχηγοί

Ξεκαθαρίζει το ποιος αναλαμβάνει ποια επιτροπή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τις επιτροπές τους κλειδώνουν σήμερα το πρωί οι αρχηγοί κομμάτων, ενώ το ποιοι θα συμμετέχουν στην κάθε επιτροπή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το απόγευμα στη δεύτερη ολομέλεια της νέας βουλής.

Χατζηγιάννης στην Παιδείας, Ζαχαρίας στην Θεσμών

Ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνει εξ ημισείας με το ΔΗΚΟ την Επιτροπή Οικονομικών και Εμπορίου, όπου στην πρώτη θα προεδρεύει ο Αβέρωφ Νεοφύτου και στη δεύτερη ο Ανδρέας Κυπριανού. Αναλαμβάνει την Επιτροπή Υγείας και Παιδείας εκ νέου, με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου να προεδρεύει στην πρώτη και τον Κυριάκο Χατζηγιάννη στη δεύτερη και την Επιτροπή Νομικών με τον Γιώργο Γεωργίου. Δίνει την Επιτροπή Ελέγχου στο ΔΗΚΟ και παίρνει σε αντάλλαγμα την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με πρόεδρο την Στέλλα Κυριακίδου ενώ σε αντάλλαγμα με την Εξωτερικών αναλαμβάνει την Επιτροπή Θεσμών με τον Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Συντονίστρια της Ελέγχου η Ειρήνη

Το ΑΚΕΛ κρατά τις ίδιες επιτροπές. Στην Εσωτερικών προεδρεύει η Ελένη Μαύρου ενώ στην Γεωργίας ο Ανδρέας Καυκαλιάς. Στις θέσεις τους για τις επιτροπές Εργασίας, Περιβάλλοντος και Προσφύγων, μένουν αντίστοιχα οι Ανδρέας Φακοντής, Αδάμος Αδάμου και Σκεύη Κουκουμά. Την επιτροπή Ελέγχου δεν κατάφερε να λάβει το ΑΚΕΛ, παρά την επιθυμία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου να προεδρεύει, ωστόσο θα είναι συντονίστρια της Επιτροπής εκ μέρους το ΑΚΕΛ.

Κουλίας στην Ελέγχου

Το ΔΗΚΟ βάζει τον Άγγελο Βότση στις εξ ημισείας με τον ΔΗΣΥ επιτροπές Οικονομικών και Εμπορίου, στη Συγκοινωνιών τον Γιώργο Προκοπίου ενώ στην Ελέγχου τον Ζαχαρία Κουλία.

Η ΕΔΕΚ αναλαμβάνει την Άμυνας με τον Μαρίνο Σιζόπουλο στο πηδάλιο, ωστόσο το κόμμα αποφάσισε πως θα συμμετέχει ως παρατηρητής σε όλες τις επιτροπές. Από πλευράς της Συμμαχίας Πολιτών ο Γιώργος Λιλλήκας αναλαμβάνει την Επιτροπή Εξωτερικών.

Οι υπόλοιπες ad hoc επιτροπές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της συνάντησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X