ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα κόμματα αποφάσισαν για τις Προεδρίες των Επιτροπών

Νέα σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων το απόγευμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης Αρχηγών και Εκπροσώπων κομμάτων ορίστηκαν τα ονόματα των Προέδρων, των Αναπληρωτών Προέδρων και των μελών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Στις 3 το απόγευμα αναμένεται εκ νέου σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων προκειμένου να εξεταστούν μικρές λεπτομέρειες και να επιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα. 

Αναλυτικά οι Προεδρίες έχουν ως εξής:

Την προεδρία της Επιτροπής Άμυνας καταλαμβάνει η ΕΔΕΚ και ο Πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ η αντιπροεδρία πηγαίνει στην Αλληλεγγύη.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο Αντρέας Καυκαλιάς του ΑΚΕΛ και την αντιπροεδρία η Αλληλεγγύη.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών αναλαμβάνει η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ.

Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναλαμβάνουν εκ περιτροπής το ΔΗΚΟ και ο ΔΗΣΥ, με τα πρώτα 2,5 χρόνια να προεδρεύει της επιτροπής ο Άγγελος Βότσης.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Νίκο Τορναρίτη του ΔΗΣΥ.

Η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραμένει στο ΑΚΕΛ και τον Αντρέα Φακοντή, ενώ το κόμμα διατηρεί και την Επιτροπή Εσωτερικών, δια της Ελένης Μαύρου.

Η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως ανατίθεται στον Ζαχαρία Ζαχαρίου του ΔΗΣΥ και την αντιπροεδρία λαμβάνουν οι Οικολόγοι.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών πηγαίνει στον Γιώργο Γεωργίου του ΔΗΣΥ, ενώ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος θα προέρχεται επίσης από τον ΔΗΣΥ.

Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα μοιραστούν Συναγερμός και ΔΗΚΟ, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να προεδρεύει στο πρώτο μισό της θητείας.

Της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού θα προεδρεύει ο Κυριάκος Χατζηγιάννης του ΔΗΣΥ.

Στο ΔΗΚΟ και τον Ζαχαρία Κουλία ανατίθεται η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών. Την αντιπροεδρία παίρνει το ΑΚΕΛ.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος παραμένει στο ΑΚΕΛ και τον Αδάμο Αδάμου, ενώ το Κίνημα Οικολόγων διατηρεί την αντιπροεδρία.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων - Παθόντων παραμένει υπό την προεδρία της Σκεύης Κουκουμά του ΑΚΕΛ.

Της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων θα προεδρεύει ο Γιωργος Προκοπίου του ΔΗΚΟ, το οποίο θα καταλάβει και την αντιπροεδρία.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας παραμένει στον ΔΗΣΥ και τον Κώστα Κωνσταντίνου, ενώ η αντιπροεδρία θα ανατεθεί στο ΕΛΑΜ.

Η σύνθεση των ad hoc Επιτροπών και της Ειδικής Επιτροπής θα οριστικοποιηθεί το απόγευμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση