ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλλούρης - Ομήρου τα είπαν για λεπτά ζητήματα διεθνών σχέσεων

Παραδόθηκε το «χαρτοφυλάκιο» της Βουλής των Αντιπροσώπων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο γραφείο του νέου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη βρίσκεται η λίστα Λαγκάρτ, που παρεδόθη το πρωί της Παρασκευής από τον τέως Πρόεδρο του νομοθετικού Σώματος Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος έγινε δεκτός από τον κ. Συλλούρη σε μια άτυπη παράδοση – παραλαβή “χαρτοφυλακίου” και ενημέρωση του νέου Προέδρου επί λεπτών ζητημάτων που αφορούν διεθνείς σχέσεις του Κοινοβουλίου.

Μετά τη συνάντηση, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι βρίσκεται σε πολύ οικείο χώρο, το θεσμό του οποίου υπηρέτησε για 50ετία, διευκρινίζοντας ότι επισκέφθηκε τον κ. Συλλούρη με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πρακτική για παράδοση και παραλαβή, εντούτοις θεώρησε καθήκον του να επισκεφθεί τον νέο Πρόεδρο του νομοθετικού Σώματος για μια αλληλοενημέρωση και κυρίως για να ενημερώσει τον διάδοχο του για
ζητήματα που αφορούν το Κοινοβούλιο και τα οποία δεν πρέπει κατ΄ανάγκη να δουν το φως της δημοσιότητας και που είναι σημαντικά.

Είπε πως αφορούν και τις διεθνείς σχέσεις της Βουλής και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Πρόεδρο της Βουλής και τη Βουλή με τη νέα της σύνθεση.

Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι η έκφραση και η κιβωτός της λαϊκής κυριαρχίας και μεταξύ των τριών συντεταγμένων εξουσιών, η νομοθετική εξουσία έχει προβάδισμα καθώς το σύνολο της σύνθεσής της στηρίζεται στη λαϊκή νομιμοποίηση.

Επεσήμανε περαιτέρω ότι είναι πολύ σημαντικό η Βουλή να διατηρεί αρμονικές σχέσεις με τις άλλες δύο εξουσίες και από την άλλη να διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού τις εξουσίες που της απονέμονται από το Σύνταγμα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την πρωτοβουλία του να τον ενημερώσει επί συγκεκριμένων λεπτών ζητημάτων και περαιτέρω να πει την άποψη του για τον τρόπο που, στη βάση της εμπειρίας του, θα ήταν καλό να λειτουργήσει η Βουλή.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη – αλληλοενημέρωση ενισχύει την ανάγκη που υπάρχει να υλοποιείται συνέχεια του θεσμού, ώστε να μην προσωποποιείται ο θεσμός και να διατηρείται πάνω από πρόσωπα και να συνεχίζει με τη συνεργασία των προηγούμενων και των παρόντων.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε επίσης ότι θα ήταν πολύ ευτυχής εάν μέσα στο πλαίσιο της απόφασης του να συνεργαστεί με παλαιότερους Βουλευτές θεσμοθετηθεί τρόπος συνεργασίας με τους υπόλοιπους προηγούμενους Προέδρους της Βουλής και ειδικά με τον κ. Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμα ότι όταν επιλυθούν τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων της Βουλής, θεωρεί πως οι πρώην Πρόεδροι πρέπει να έχουν γραφείο στη Βουλή και γραμματειακή υποστήριξη, επειδή θα είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι για τη σωστή λειτουργία της Βουλής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X