ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζήτησε κατάλογο με τις ελλείψεις των νοσοκομείων ο Πρόεδρος

Δεν τίθεται θέμα υπουργού Υγείας αναφέρουν πηγές του Προεδρικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν τίθεται θέμα υπουργού Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες από το Προεδρικό, αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει στο θέμα του ΓεΣΥ, της οποίας επιλαμβάνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος έχει ζητήσει μάλιστα συγκεκριμένο κατάλογο με τις πραγματικές ελλείψεις ανά ειδικότητα στα νοσοκομεία, καθώς και στατιστικά στοιχεία για τις λίστες αναμονής, μετά και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Τον κατάλογο ανέλαβε να ετοιμάσει ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας Πέτρος Μάτσας.

Στη σύσκεψη στο Προεδρικό παρευρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ο διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών Πέτρος Μάτσας και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη. 

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζητήθηκαν εξάλλου τα θέματα της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε προσωπικό στα νοσοκομεία, το θέμα του ωραρίου, η μεθοδολογία για τους καταλόγους αναμονής, καθώς και θέματα διαβούλευσης με τους νοσηλευτές και της αυτονόμησης των νοσοκομείων.

Ο εν εξελίξει διάλογος για τα θέματα της Υγείας θα συνεχιστεί αύριο, στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με εκπροσώπους των τριών συντεχνιών, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΣΙΚ, στις 11.00 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει κατάθεση απόψεων και από τον ΠΙΣ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και συναντήσεις με τους νοσηλευτές και τα κόμματα, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση