ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ: Η ΕΕ δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα της ΠΓΔΜ

Η ΕΕ εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συμβάλει στην παροχή κινήτρων

ΚΥΠΕ

"Λάθος να θεωρούμε ότι η ΕΕ αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα της ΠΓΔΜ, η ίδια η χώρα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα".

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της παρέμβασης του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, στη συζήτηση για την έκρυθμη κατάσταση στη  ΠΓΔΜ, που διεξήχθη στα πλαίσια του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η κατάσταση στη χώρα δημιουργεί ανησυχία και ότι ο λαός δικαίως ζητεί λύσεις στα προβλήματά του.  Θα ήταν, όμως, λάθος να θεωρούμε ότι η ΕΕ αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα, ε'ιπε, τονίζοντας ότι πρωτίστως θα πρέπει η ίδια η χώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Εκτός της ΠΓΔΜ, τους υπουργούς απασχόλησαν μεταξύ άλλων η πολιτική της ΕΕ για την Αρκτική, η κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, και η Πολιτική Θεωρήσεων στο πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-Γεωργίας.
 
Κατά τη διάρκεια ανεπίσημου γεύματος εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών συζητήθηκε το θέμα της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή (ΕΔΜΑ) στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου της ΕΕ για την ΕΔΜΑ Fernando Gentillini, ο οποίος παρουσίασε τις εκτιμήσεις του ως προς τις προοπτικές στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη ενόψει και της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Κουαρτέτου. 

Από την πλευρά της, η ΕΕ εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συμβάλει στην παροχή κινήτρων υπό τη μορφή ενός πακέτου πολιτικών, οικονομικών και άλλων μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση