ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε αδιέξοδο η τουρκική προσπάθεια για βοήθεια για την πυρκαγιά

H απάντηση της Κυβέρνησης δυσαρέστησε την Άγκυρα

Πριν από λίγο, στο πλαίσιο μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον «υπουργό Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγορύγολου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου άσκησε κριτική στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη για τη στάση της στο ζήτημα της αποστολής βοήθειας. Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε για το αν τελικά η τουρκική βοήθεια θα φτάσει στη χώρα του, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδης στο όλο ζήτημα έχει δυσαρεστήσει την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Τσαβούσογλου υπενθυμίζει ότι η χώρα του στο παρελθόν παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ο ίδιος τονίζει ότι η χώρα του είναι πλέον μια «υπερδύναμη» στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ό,τι αφορά στη συμβολή της Τουρκίας στην προσπάθεια της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Τρόοδος, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της διπλωματικά (να επωφεληθεί πολιτικά) σε ένα τόσο ευαίσθητο, ανθρωπιστικό ζήτημα.

Ακόμη, ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και σε όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος αναφέρει ότι η χώρα του ήθελε να δει τους δύο ηγέτες να εκπέμπουν μήνυμα φιλίας στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στις τελευταίες ανακοινώσεις της ε/κ πλευράς.

Ο κ. Τσαβούσογλου ζητεί από την ε/κ πλευρά να μη «χρησιμοποιεί (εργαλιοποιεί)» τα μηνύματα συνεργασίας της χώρας του σε ανθρωπιστικά ζητήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση