ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ι. Νικολάου: Ποτέ δεν αποκρύψαμε ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας

Η σύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου Αστυνομίας μεταξύ των μέτρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ουδέποτε αποκρύψαμε το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα κατάχρησης εξουσίας στην Αστυνομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς υπάρχει, όπως παρατηρείται σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο κ. Νικολάου είπε: “Δεν αποποιούμαστε τις οποιεσδήποτε ευθύνες και εκεί που μας καταλογίζονται είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι σημερινά και δεν αντιμετωπίζονται από τη μια μέρα στην άλλη”.

Ανέφερε επίσης ότι ετοιμάζεται νέα στρατηγική αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών, η οποία είναι αποτέλεσμα της ειδικής μελέτης και υποβλήθηκε, την περασμένη Δευτέρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Μεταξύ άλλων μέτρων που θα ληφθούν”, είπε, “είναι η σύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου Αστυνομίας, με καθορισμένες αρμοδιότητες και εξουσίες για έλεγχο και διερεύνηση, και στόχο να ρυθμιστούν νομοθετικά μηχανισμοί ελέγχων διαφθοράς και να προστατεύει τα μέλη, που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς από τυχόν μεταθέσεις”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση