ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δίχασε ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ η μετονομασία του αεροδρομίου σε Γλαύκος Κληρίδης

Αυταρχική η απόφαση της κυβέρνησης, λέει το ΑΚΕΛ, έλλειψη σεβασμού από ΑΚΕΛ λέει ο ΔΗΣΥ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων, διαφωνιών και αιχμών πραγματοποιείται το απόγευμα η τελετή μετονομασίας του διεθνούς αερολιμένα σε Γλαύκος Κληρίδης. Την απόφασή του να μην παρευρεθεί στην τελετή μετονομασίας ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ. Όπως ανέφερε η απόφαση αυτή είναι μία ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη «μονομερή αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να επιχειρήσει να μετατρέψει τον ιστορικό ηγέτη της Συναγερμικής δεξιάς στην Κύπρο σε Εθνικό ηγέτη του κυπριακού λαού». Η απόφαση του ΑΚΕΛ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΔΗΣΥ που σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την στάση του ΑΚΕΛ ως έλλειψη σεβασμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, τέτοιες σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής διαβούλευσης και συναίνεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις.

«Αναμέναμε ότι το ΑΚΕΛ θα επιδείκνυε τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό στην μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη, του 4ουΠροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως άλλωστε οφείλουμε όλοι μας –και πρώτα και κύρια εμείς ως Πολιτικά Κόμματα- να επιδεικνύουμε σε πολιτικούς που υπηρέτησαν τον τόπο μας και δη από το ύψιστο αξίωμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Επισημάνθηκε δε, πως η παρουσία του ΑΚΕΛ στην εκδήλωση δεν θα ακύρωνε τις όποιες πολιτικές διαφωνίες έχει το ΑΚΕΛ με την πολιτική του Γλαύκου Κληρίδη. «Είναι και από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, σημειολογικά ωστόσο ουσιαστικές, που στέλλονται τα λανθασμένα μηνύματα στην Κοινωνία και δημιουργούνται αχρείαστες αντιπαραθέσεις» επισημάνθηκε τέλος στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Η τελετή μετονομασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Κύπρου σε «Γλαύκος Κληρίδης» θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7.30 στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση