ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο ΠτΔ στα 40χρονα του ΔΗΣΥ

Κορυφαία στιγμή του ΔΗΣΥ ο ευρωπαϊκός δρόμος της Κύπρου ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έκκληση να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς, τους τακτικισμούς, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τους εντυπωσιασμούς μέσα από εύκολα συνθήματα, αυτή την κρίσιμη ώρα “που διεξάγεται ένας διάλογος επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας”, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40χρονα του ΔΗΣΥ, που έγινε απόψε στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία.

“Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται σωστή εκτίμηση όλων των δεδομένων. Και αυτό δεν σημαίνει ότι το να εκτιμάς σωστά κάποιες πραγματικότητες θα πρέπει και να υποκύψεις σε οποιεσδήποτε αξιώσεις δεν συνάδουν με αυτό που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους. Σεβόμαστε τους Τουρκοκύπριους και θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνον την ειρηνική παραμονή τους και επιβίωσή τους, όπως και των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την προκοπή τους”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ενώ πρόσθεσε πως οι ανησυχίες που υπάρχουν των Ελληνοκυπρίων θα πρέπει να γίνουν κατανοητές και να ικανοποιηθούν.«Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια πατρίδα με προοπτική και αυτός ήταν, υπήρξε και θα είναι ο στόχος του ΔΗΣΥ», σημείωσε.

Μιλώντας για το ΔΗΣΥ και την επέτειο των 40χρονων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι νιώθει συγκίνηση γιατί βλέπει ιστορικά στελέχη που πρωτοστάτησαν και πρωταγωνίστησαν στο να πραγματοποιηθεί ένα όραμα του Γλαύκου Κληρίδη και να δώσει στην πατρίδα μας αυτό που πραγματικά της ανήκε, την αξιοπρέπεια, την αναγνώριση και τελικά την ενσωμάτωσή της στην ΕΕ.

“Χαίρομαι γιατί στις δύσκολες ώρες, τόσο ο Γλαύκος Κληρίδης όσο και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι είναι δυνατόν, το καλύτερο για την πατρίδα μας. Είναι καλά γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες παραλάβαμε τη διακυβέρνηση”, σημείωσε. Μπορεί, ανέφερε, ο καθένας να νιώθει περήφανος όχι γιατί, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είχαμε, αλλά γιατί, επιτέλους, μπορούμε να λέμε πως αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του κράτους, την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την αξιοπρέπεια των όσων έχουν ανάγκη του κράτους, καθιερώσαμε ένα κράτος πρόνοιας, δημιουργήσαμε πραγματικές συνθήκες μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία και “θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, εμπεδώσαμε την αξιοκρατία, δημιουργούμε συνθήκες ευημερίας”.

«Κορυφαία στιγμή του ΔΗΣΥ ο ευρωπαϊκός δρόμος της Κύπρου»

Ως κορυφαία στιγμή στην πορεία του ΔΗΣΥ καταγράφει ο Πρόεδρός του Αβέρωφ Νεοφύτου τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματος για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Κύπρου.

“Πρώτοι εμείς προτείναμε και προβάλαμε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση ως προορισμό της Κύπρου και με τη διορατική και συνετή πολιτική του Προέδρου Κληρίδη εξασφαλίσαμε από το 2002 την ιστορική απόφαση για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Στη δικιά του ομιλία ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι έκτοτε η χώρα μας βρέθηκε στο φυσικό γεωπολιτικό και πολιτισμικό της χώρο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε, μπορεί και αξιοποιεί σε μεγαλύτερη κλίμακα τις ευρωπαϊκές πολιτικές του και αγωνίζεται διαρκώς για το μέλλον της Κύπρου μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη.

«Στις μέρες μας, πολιτευόμενοι πάντα με κριτήριο την πατριωτική υπευθυνότητα και έχοντας αίσθηση του ιστορικού χρέους της μεγάλης παράταξης, μαζί με την προεδρία της Δημοκρατίας αναλάβαμε και το τιτάνιο έργο της διάσωσης και της αποκατάστασης της χώρας», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου. «Στόχος είναι, με τις σωστές πολιτικές, οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους και την Κύπρο να γίνει ξανά ένας τόπος που είναι καλά να ζεις, να εργάζεσαι, να δημιουργείς».

Για το σκοπό αυτό παραμένουμε προσηλωμένοι και δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε με ειρηνικά μέσα για μια πολιτική συμφωνία που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή και θα φέρει την επανένωση της Κύπρου, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι αυτός παραμένει ο υπέρτατος στόχος της παράταξής μας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απευθυνόμενος εκτός κειμένου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι ολόκληρος ο ΔΗΣΥ και η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας "στέκονται στο πλευρό σου για να σου δίνουν δύναμη να πραγματώσεις το μεγαλύτερο όραμά μας, να ζήσουμε επιτέλους σε μια επανενωμένη πατρίδα, χωρίς κατοχή και τουρκικά στρατεύματα". Είναι προσηλωμένοι, ανέφερε σε άλλο σημείο, στις Κληριδικές αρχές και ευχήθηκε από καρδιάς όπως η χρονιά των 40χρονων του ΔΗΣΥ να συμπέσει με την πραγματική απελευθέρωση της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση