ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φρένο στις άδειες ασθενείας δεσμοφυλάκων βάζει ο Ιωνάς

Συμμετοχή λειτουργού από το Τμήμα Φυλακών στο Ιατροσυμβούλιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Φρένο στις παρατεταμένες άδειες ασθενείας δεσμοφυλάκων προτίθεται να βάλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφασίζοντας από κοινού με το Υπουργείο Υγείας τη συμμετοχή λειτουργού από το Τμήμα Φυλακών στο Ιατροσυμβούλιο έτσι ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση των συμπερασμάτων που εκδίδονται στα ιατροσυμβούλια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Θεσμών, όπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ενημέρωνε για τη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών, επεσήμανε ως πρόβλημα τις παρατεταμένες άδειες ασθενείας δεσμοφυλάκων σημειώνοντας πως πολλοί από τους δεσμοφύλακες εκφράζουν τη δυσφορία τους για τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία των φυλακών και στην αξιοποίηση του προσωπικού λόγω των συνεχών αδειών ασθενείας από συναδέλφους τους.

Κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Θεσμών συζητήθηκε ότι πολλοί δεσμοφύλακες φαίνεται να εισέρχονται στον τόπο εργασίας με ακατάλληλη ένδυση ή να ζητούν συγκεκριμένα να βρίσκονται στον ανοικτό χώρο των φυλακών και όχι στον κλειστό.

Η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους επεσήμανε ότι ένα από τα προβλήματα είναι ότι οι δεσμοφύλακες δεν προσλαμβάνονται με συγκεκριμένα κριτήρια όπως στην Αστυνομία, αλλά όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί.

Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι μέσα από συστηματική προσπάθεια της διεύθυνσης των φυλακών έχουν υπάρξει αρκετά καλά αποτελέσματα, σημείωσε δε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ιατροσυμβούλια.

Όπως υπογράμμισε το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει και γι αυτό ακριβώς το λόγο αποφασίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του ιατροσυμβουλίου ώστε να συμμετέχει και λειτουργός από το Τμήμα Φυλακών για να γίνεται σωστή ενημέρωση των συμπερασμάτων των ιατροσυμβουλίων.

«Αν δεν μπορεί κάποιος δεσμοφύλακας να ασκεί τα καθήκοντα του δεσμοφύλακα τότε θα πρέπει το ιατροσυμβούλιο να πει ρητά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και τότε η ρύθμιση να είναι άλλη. Αν κάποιος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του τότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να εργάζεται για το συγκεκριμένο τμήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση