ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KE: Αναφορές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στην έκθεση

Αυτοί που ενημερώνουν τον ΓΓ του ΟΗΕ να είναι πιο προσεκτικοί δηλώνει ο Άντρος Κυπριανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπάρχουν αναφορές που πρέπει να αλλάξουν ή να διαγραφούν στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ήδη έγιναν διαβήματα σε Λευκωσία και Νέα Υόρκη ειδικότερα για την αναφορά στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Σολέα και για τα περί χαμένης ευκαιρίας εξαιτίας της απόρριψης προθυμίας της τουρκοκυπριακής πλευράς να βοηθήσει στην κατάσβεσή της.

Το θέμα των πυρκαγιών δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ο εκπρόσωπος επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμα και τότε, δεν θα έπρεπε να ερμηνεύονται τα γεγονότα βάσει μόνο της μιας πλευράς και χωρίς να ζητηθεί η θέση της άλλης.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ωστόσο ότι θα πρέπει να αναμένουμε την οριστικοποίηση της έκθεσης προτού γίνουν τοποθετήσεις.

ΓΓ ΑΚΕΛ: Πιο προσεκτικοί όσοι ενημερώνουν τον Μπαν Γκι Μουν

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι συμφωνεί με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι εκείνοι που ενημερώνουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και πιο αντικειμενικοί.
Σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Κυπριανού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν γίνεται κάποια ζητήματα να τα καταπίνουν και κάποια να τα μεγεθύνουν".

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο μόνο ζημιά προκαλείται στις προσπάθειες προώθησης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε χαμένη ευκαιρία, ο Αντρος Κυπριανού απάντησε ότι υπήρξαν πολλές τέτοιες ευκαιρίες στο παρελθόν και δεν είχαν καταγραφεί από τα Ηνωμένα Εθνη.

Επεσήμανε ακόμα ότι στην έκθεση του Μπαν Κι Μουν δεν καταγράφεται η συνειδητή προσπάθεια που καταβάλλει η Τουρκία για αφομοίωση των κατεχομένων, γεγονός που επηρεάζει τις προσπάθειες για λύση του κυπριακού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση