ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ: Αποφάσεις για νέα ΔΣ των Ημικρατικών μέχρι την Τετάρτη

Στα χέρια του ΠτΔ και η τοποθέτηση Συμμαχίας για το Εθνικό Συμβούλιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οριστικές αποφάσεις για τ ανέα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών θα υπάρξουν μέχρι την Τετάρτη δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, της συνεδρίας του οποίου προήδρευσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνεδρία, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία έλαβε καταρχήν αποφάσεις σε σχέση με το διορισμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.

Ως η σχετική νομοθεσία τα ονόματα αυτά θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας για τους απαραίτητους ελέγχους και μόλις υπάρξουν οι απαντήσεις, αναμένουμε πριν την Τετάρτη, θα υπάρξει νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για τη λήψη αποφάσεων».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν επαναδιορισμοί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχει ολοκληρωθεί η θητεία κάποιων και δεν μπορούν να γίνουν οι επαναδιορισμοί, υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις».
Στη συνέχεια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αργά το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης ο Πρόεδρος θα μεταβεί στη Μογγολία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ με ασιατικά κράτη.

Στο περιθώριο της Συνόδου έχουν διευθετηθεί μέχρι στιγμής συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας».

Τις επόμενες ημέρες συζήτηση ΠτΔ- Κομμάτων για το Εθνικό Συμβούλιο

Ερωτηθείς για το θέμα της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «σήμερα λήφθηκε και η τελευταία απάντηση από τη Συμμαχία Πολιτών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει άμεσα σε αξιολόγηση των απαντήσεων από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μογγολία θα προχωρήσει σε συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για συζήτηση του όλου θέματος».

Μέσω γραπτής δήλωσης η επίσημη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η επίσημη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα γίνει μέσα από γραπτή δήλωση, μετά την επίσημη ανακοίνωση-δημοσίευση των δύο εκθέσεων.

Πρόκειται για δύο εκθέσεις, η μια αφορά τις καλές υπηρεσίες - η οποία επικεντρώνεται στο θέμα της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις συνομιλίες - και η έκθεση που αφορά τη δραστηριότητα της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.
Βάσει κάποιων δημοσιευμάτων αλλά και πριν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας αυτών των εκθέσεων έγιναν προληπτικά διαβήματα και παραστάσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία. Έγιναν και τις τελευταίες δύο μέρες σε συνέχεια των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, και αναμένουμε να δούμε τις τελικές εκθέσεις που θα υιοθετηθούν επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ακολούθως θα γίνει επίσημη τοποθέτηση».

Πρόσθεσε ότι «η έκθεση που αφορά το θέμα της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας δεν έχει ετοιμαστεί από τον κ. Eide. Δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Eide. Αλλά επαναλαμβάνω συνολικά θα δούμε τι καταγράφεται και στις δύο εκθέσεις – η θέση μας είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει να αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση πραγμάτων – και ακολούθως θα γίνει επίσημη τοποθέτηση».

Τέλος, ερωτηθείς είπε ότι αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ στις 6 μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Βικτόρια Νιούλαντ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X