ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Μογγολία για εργασίες της ASEM o ΠτΔ

Αποφάσεις για το Εθνικό Συμβούλιο με την επιστροφή του την ερχόμενη εβδομάδα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη Μογγολία μεταβαίνει αργά απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ με ασιατικά κράτη (ASEM), που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας Ulaanbataar στις 15 και 16 Ιουλίου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μελλοντική πορεία του ASEM με επίκεντρο την προώθηση της συνδεσιμότητας για εμβάθυνση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, καθώς επίσης διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος χαρακτηρίζεται από τον επετειακό της χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη σύσταση της ASEM.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε Παρεμβάσεις.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Μογγολίας, τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 18ης Ιουλίου.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σήμερα του Υπουργικού Συμβουλίου, για τα νομοσχέδια για την Δημόσια Υπηρεσία, τα οποία στάλησαν από τη Βουλή εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνεται παράλληλα ότι όσο αφορά το Εθνικό Συμβούλιο έχουν τεθεί ενώπιον του Προέδρου οι τοποθετήσεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ εξελίξεις αναμένονται μετά την επιστροφή του Προέδρου από την Μογγολία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση