ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανακοινώνονται τα ονόματα των νέων ΔΣ των Ημικρατικών

Ενώπιον Υπουργικού και το «μπρος πίσω» της Βουλής στη Νομική Υπηρεσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα ονόματα των νέων ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο βρίσκεται σε εξεέλιξη σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλουν πάντως την Ρένα Ρουβιθά Πάνου για τη CYTA,και τη μετακίνηση του Ανδρέα Μαραγκού από την CYTA στην προεδρία της ΑΗΚ. Την ίδια ώρα για την προεδρία του ΚΟΑ φαίνεται πως προηγείται ο Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, φαίνεται πως προκρίνεται και η παραμονή Τσώκου στο ΡΙΚ, μετά την, από συζητήσεις, κοινής απόφασης Πινδάρου-Προεδρικού στο ζήτημα.

Οι διορισμοί που αναμένονται αφορούν τους εξής οργανισμούς: CYTA, ΑΗΚ, Αρχή Λιμένων, ΡΙΚ Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, Οργανισμός Ανάπτυξης Γης, Αρχή Αδειών, ΘΟΚ, Πολεοδομικό, Επιτροπή Σιτηρών, Συμβούλιο Δανειστικών Προσφορών, Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών, Προεδρίες και μέλη ΔΣ Πανεπιστημίου Κύπρου και ΤΕΠΑΚ.

Επί τάπητος και η επιστροφή νομοσχεδίων από τη Βουλή στη Νομική Υπηρεσία 

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί σήμερα και η ενέργεια της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής να επιστρέψει στη Νομική Υπηρεσία τα νομοσχέδια μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε να ελεγθεί εκ νέου η συμβατότητά τους με το Σύνταγμα.

Οπως ανέφερε στο Τρίτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα νομοσχέδια ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής δουλειάς και εντατικού διαλόγου όλων των εμπλεκομένων.

Ωστόσο, πρόσθεσε, στη διάρκεια συζήτησής τους στη Βουλή και αφού έγινε ο νομοτεχνικός έλεγχος προέκυψαν κάποια θέματα σε σχέση με τη συμβατότητά τους με το Σύνταγμα.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι υψίστης σημασίας γιατί σχετίζεται με την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας και την προσπάθεια η Κύπρος να φθάσει σε επενδυτική βαθμίδα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση