ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραμένουν στην Τραπεζούντα οι μαθητές

Υπάρχει το ενδεχόμενο παραμονής τους για τη συνέχιση της διοργάνωσης των εργασιών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις και σε συνεχή επαφή με την Ελλάδα βρίσκεται η Κύπρος ούτως ώστε να διευθετηθεί η επιστροφή των Κύπριων μαθητών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξάγεται στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή στο κρατικό κανάλι οι μαθητές είναι απολύτως ασφαλείς και όπως επεσήμανε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε, η Τουρκία, εγγυάται την ασφάλεια των αποστολών όλων των χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια Γυμνασιάδα η οποία μάλιστα αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες της. Σημείωσε ωστόσο πως γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμετεχόντων για το αν θα παραμείνουν στη χώρα για τη συνέχιση της διοργάνωσης καθώς όπως επεσήμανε είναι μία απόφαση που θα ληφθεί συλλογικά.

Σημείωσε πως  η κυπριακή πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική, ώστε με τον ίδιο τρόπο που θα επιστρέψουν οι μαθητές εξ Ελλάδος να επιστρέψουν και οι μαθητές από την Κύπρο, αν ληφθεί απόφαση για επιστροφή τους στις χώρες τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση