ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άντρος: Αντικαταστατική η συμπεριφορά της Γκιούρωφ

Με ανανέωση στελεχών και πρόσληψη επικοινωνιολόγων απαντά στην κρίση το ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η Ανδρούλα Γκιούρωφ έδρασε εκτός καταστατικού ανέφερε σε διάσκεψη τύπου που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλώντας για τη διαγραφή της πρώην αρχισυντάκτριας της «Χαραυγής» στην οποία προχώρησε την περασμένη Δευτέρα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυπριανού, το καταστατικό προϋποθέτει ότι οι όποιες διαφωνίες στελεχών συζητούνται εσωκομματικά. Η κ. Γκιούρωφ όπως ανέφερε πολλές φορές δημοσίως με την αρθρογραφία της επέκρινε σφόδρα την ηγεσία του κόμματος και τους πολιτικούς χειρισμούς, τη στιγμή που θα έπρεπε να το κάνει εσωκομματικά.

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επίκεινται άλλες διαγραφές πέραν της κ. Γκιούρωφ και του Ανδρέα Φάντη ο οποίος άλλωστε κατήλθε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ. Μιλώντας για τις διαγραφές ανέφερε μάλιστα με νόημα ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τον ίδιο καθόλη την πορεία του στο πηδάλιο του κόμματος είναι η ανεκτικότητά του.

Κατά τη διάσκεψη τύπου ο Άντρος Κυπριανού δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις που έγιναν γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μάη στις δύο συνόδους της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής σημειώνοντας οργανωτικές επικοινωνιακές αδυναμίες όπως και αδυναμία παραγωγής πολιτικής.

Όπως ανέφερε το κεφάλαιο διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια επηρέασε αρνητικά την κρίση πολλών, ενώ το ΑΚΕΛ όπως ανέφερε έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε διαχρονικά. «Παρόλη την ειλικρινή μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε και να πατάξουμε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αποτύχαμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι» επεσήμανε ο κ. Κυπριανού.

Σημείωσε δε πως αδυναμία υπήρξε και στο ψηφοδέλτιο καθώς δεν ήταν τόσο πλατύ όσο θα έπρεπε, ενώ ζημιογόνος κατά την Κεντρική Επιτροπή ήταν και ο παραγοντισμός υποψηφίων.

Ανανέωση στελεχών

Ήδη η Κεντρική Επιτροπή, αποφάσισε για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ανανέωση στελεχών και σύσταση ειδικής ομάδας που θα μελετήσει προτάσεις και δράσεις για ενίσχυση της συμμετοχής των νέων. «Δεν θέλουμε ΑΚΕΛ γερασμένο» ανέφερε ο γ.γ του ΑΚΕΛ αλλά να «είναι η φωνή των νέων ανθρώπων».

Σημείωσε δε πως θα γίνει αναζωογόνηση της δουλειάς των Κομματικών Ομάδων Βάσης αλλά και βαθιά συζήτηση για τον ρόλο των καθοδηγητικών σωμάτων, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί η παρέμβαση της ΠΕΟ, ΕΔΟΝ ΕΚΑ και ΠΓΟ μέσα στην κυπριακή κοινωνία.

Επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι και social media

Σε ο,τι αφορά τον επικοινωνιακό τομέα, το ΑΚΕΛ αποφάσισε την πρόσληψη επαγγελματίων επικοινωνιολόγων οι οποίοι θα συμμετέχουν γενικότερα και όχι κατά την προεκλογική περίοδο, όπως και περαιτέρω αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση