ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν και Ακάρ είδε στην Άγκυρα ο Οζγκιουργκιούν

Δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά

ΚΥΠΕ

Για μία ώρα και δέκα λεπτά συναντήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να γίνει καμία δήλωση, οι Ταγίπ Ερντογάν και Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Ο “πρωθυπουργός” με τέσσερις “υπουργούς” είχε χθες σειρά επαφών με την τουρκική πολιτική αλλά και στρατιωτική ηγεσία, καθώς, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν συναντήθηκε χθες και με τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΣ, Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ. Ούτε και μετά από αυτή τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις. Η τ/κ αντιπροσωπεία αναμένεται να έχει σήμερα επαφές με άλλους Τούρκους αξιωματούχους και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα απόψε.

Όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο “υπουργός” οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν που συμμετέχει στην τ/κ αντιπροσωπεία, είχε χθες συνάντηση με τον αντίστοιχο Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Δεν έγιναν δηλώσεις ούτε μετά από αυτή τη συνάντηση και στη δημοσιότητα δόθηκε μια φωτογραφία από την ανταλλαγή δώρων.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την συνάντηση Ερντογάν – Οζγκιουργκιούν η Χαλκίν Σεσί και προτάσσει την δήλωση του “πρωθυπουργού” στη διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι δεν θα δώσουν ευκαιρία στην ΦΕΤΟ (“τρομοκρατική οργάνωση Φετουλλάχ”, όπως ονομάζουν το κίνημα Γκιουλέν), χαρακτήρισε “μαύρο λεκέ” την 15η Ιουλίου και στην ιστορία της Κύπρου λόγω του πραξικοπήματος της ελληνικής χούντας – όπως είπε – για να προσθέσει ότι ''στις 10 Ιουλίου 1974 η Τουρκία έφερε στην Κύπρο την ειρήνη και την ελευθερία''.

Για την ΦΕΤΟ ανέφερε ότι δεν θα δώσουν καμία ευκαιρία, υπενθύμισε ότι η οργάνωση έχει μπει στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του ψευδοκράτους, έχει γίνει σχετική σύσκεψη με την διοίκηση των “δυνάμεων ασφαλείας” και την “αστυνομία” και συμφώνησαν να αξιολογήσουν οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμη και την πιο μικρή, που αφορά τις δραστηριότητες του κινήματος Γκιουλέν στα κατεχόμενα, οι οποίες – είπε – έχουν απαγορευτεί.

Αναφέρθηκε και στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, το οποίο χαρακτήρισε ως σημείο καμπής που δεν θα ωφελήσει μόνο τους Τ/κ αλλά θα δοθεί και στους Ε/κ όταν θα υπάρξει μια τελική συμφωνία “όπως ελπίζουμε”.

Ο Ρασίχ Ρεσάτ της Κίπρις ποστασί εκφράζει στο σημερινό του άρθρο λύπη για το γεγονός ότι ο “πρωθυπουργός” Χουσείν Οζγκιουργκιούν δεν πήρε κανέναν τ/κ δημοσιογράφο μαζί του σε αυτή την επίσκεψη στην Άγκυρα και εκτιμά ότι ο κ. Οζγκιουργκιούν δεν θα επιστρέψει από την τουρκική πρωτεύουσα με μια λίστα ονομάτων, μελών ή υποστηρικτών της ΦΕΤΟ στα κατεχόμενα, ούτε θα γίνουν εκτεταμένες συλλήψεις και επιχειρήσεις όπως στην Τουρκία. Και για να μην αποδυναμωθεί το αίσθημα της ασφάλειας, στα κατεχόμενα, όπως υποστηρίζει, αλλά και γιατί είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι κάποιος είναι υποστηρικτής της ΦΕΤΟ. Εκτιμά δε ότι ό,τι γίνει θα είναι αθόρυβα και ήσυχα.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X