ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ: Αύριο αρχίζει μια δύσκολη συζήτηση

Το τουρκικό πραξικόπημα ενισχύει το επιχείρημα για τις εγγυήσεις λέει ο κ. Χριστοδουλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ως η αρχή μιας δύσκολης συζήτησης χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση των δύο ηγετών ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Αποδήμων. Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε η πλευρά μας ευελπιστεί να πετύχει τα αποτελέσματα που επιδιώκει.

Ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς τι περιλάμβανε η ενημέρωση προς τους απόδημους, είπε ότι «πέραν από τις ενημερώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εξωτερικών, καθώς επίσης του διαπραγματευτή που θα ακολουθήσει, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη στρατηγική που ακολουθούμε για επίλυση του Κυπριακού, να ανταλλάξουμε απόψεις πώς πετυχαίνουμε τον κοινό στόχο του τερματισμού της κατοχής και της επανένωσης της πατρίδας μας, αλλά και να ενημερώσω για την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης και για την αυριανή πολύ σημαντική συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες».

Αναφορικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία ο Εκπρόσωπος σχολίσε πως ενισχύει την επιχειρηματολογία της δικής μας πλευράς στο πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας. «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν στο πλαίσιο της λύσης οι όποιες στρατιωτικές εγγυήσεις από πλευράς Τουρκίας ή παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο και τα γεγονότα στην Τουρκία ενισχύουν την επιχειρηματολογία μας αυτή».

«Και θεωρούμε την αυριανή συνάντηση ιδιαίτερα σημαντική - είναι η πρώτη φορά που στην ουσία από το 2004 θα συζητηθούν αυτά τα θέματα στη Λευκωσία μάλιστα ανάμεσα στους δύο ηγέτες - και ευελπιστούμε - εργαζόμαστε, έγινε προεργασία από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας -ότι αύριο θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Θα δούμε τη συζήτηση, σίγουρα είναι η αρχή μιας συζήτησης».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X