ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η στάση του υπουργείου Παιδείας

Υποστηρίζει ότι αντί να απολογηθεί το υπουργείο, υπερασπίζεται μία επαίσχυντη συμπεριφορά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε νέα απάντηση προς το υπουργείο Παιδείας ως προς το θέμα των μαθητικών εκλογών προέβη το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «προκλητική», τονίζοντας ότι έπρεπε το υπουργείο «να απολογηθεί, να αναλάβει ευθύνες και να πάρει μέτρα για όσα του καταλογίζονται στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως». Αντί τούτου, υπογραμμίζει ο κ. Χριστοφίδης, το υπουργείο «συνεχίζει να υπερασπίζεται την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του».

Χαρακτηρίζει την όλη στάση του υπουργείου «προκλητική», υπογραμμίζοντας πως η Επίτροπος Διοικήσεως έχει βάση της ακριβώς τους ισχύοντες κανονισμούς, πάνω στους οποίους διαπιστώνει «αντιδημοκρατικές παρατυπίες». Ξεκαθαρίζει πως ο ισχυρισμός του υπουργείου Παιδείας ότι οι κανονισμοί έχουν κενά, είναι «τουλάχιστον αστείος».

Επισημαίνει ότι το υπουργείο είχε «μια τελευταία ευκαιρία να περισώσει μέρος της εικόνας του γύρω από αυτό το θέμα» και αντί τούτου, «επέλεξε να υπερασπιστεί μια αντιδημοκρατική καλπονοθεία» και «μια συμπεριφορά πρωτόγνωρη στην ιστορία του υπουργείου». Υπογραμμίζει, τέλος, πως κατά το ΑΚΕΛ η ακέραια ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τον υπουργό.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση