ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την εναντίωσή του στις ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε το ΔΗΚΟ

Ο Γ.Γ. της ΕΠΟΕΤ ανέφερε ότι η CYTA θα συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά προς τον τόπο

ΚΥΠΕ

Η πορεία εκσυγχρονισμού της CYTA, συζητήθηκε την Τρίτη σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ με τις Συντεχνίες των εργαζομένων στον οργανισμό. Μετά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η θέση του ΔΗΚΟ κατά των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ από πλευράς των συντεχνιών αναφέρθηκε ότι η πορεία διαβουλεύσεων είναι θετική και πως το 2017 ο εκσυγχρονισμός θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση επειδή όπως είπε “έχουμε ενημερωθεί για τη διεργασία που έχει ξεκινήσει και αφορά τον τρόπο και τη διαδικασία μέσα από την οποία η CYTA θα ξεκινήσει το εκσυγχρονισμό της και το πέρασμα στη νέα τάξη πραγμάτων στις επικοινωνίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Είπε ότι η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του οργανισμού άρχισε από το προηγούμενο ΔΣ της CYTA, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί από το νέο ΔΣ με τις 34 δράσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό.

Ανέφερε ότι κάποιες εκ των δράσεων αυτών είναι είναι πολύ κοντά να συμφωνηθούν και να εξαγγελθούν

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση το ΔΗΚΟ επανέλαβε ότι παραμένει σταθερό στη θέση εναντίον της ιδιωτικοποίησης της CYTA και την ίδια ώρα να είναι έτοιμο να στηρίξει και να προχωρήσει με τις συντεχνίες, τη διεύθυνση και τη διοίκηση του οργανισμού στην εξεύρεση του τρόπου ώστε αυτός ο ημικρατικός οργανισμός να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του το συντομότερο δυνατό για το καλό της CYTA και του Κύπριου πολίτη.

Σε δήλωση εκ μέρους όλων των συντεχνιών που παρέστησαν στη συνάντηση, ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ Ηλίας Δημητρίου ανέφερε ότι οι συντεχνίες αντιμετωπίστηκαν με την ίδια προσέγγιση που διατηρούσε πάντα το ΔΗΚΟ.

Πρόσθεσε ότι η θέση του ΔΗΚΟ είναι ξεκάθαρη ότι δεν ακολουθεί την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων, αλλά την πορεία του εκσυγχρονισμού, η οποία θα φέρει τη CYTA να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική στο δεκαετές περιβάλλον ανταγωνισμού που δραστηριοποιείται και είναι η πρώτη εταιρεία στις τηλεπικοινωνίες.

Προχωρήσαμε με κάλυψη 16 κεφαλαίων – δράσεων από το πλαίσιο του εκσυγχρονισμού το οποίο είχαμε δώσει και συμφωνήσει με τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του Οργανισμού μας πριν τις βουλευτικές εκλογές, συνέχισε.

Είμαστε σε μια πορεία την οποία θεωρούμε θετική, τα αποτελέσματα θα κλείσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, οπόταν η θεωρία θα προχωρήσει στην πράξη, ανέφερε περαιτέρω ο κ. Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμα ότι η προσπάθεια είναι να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα που βάλαμε οι συντεχνίες των εργαζομένων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία πριν τις βουλευτικές εκλογές είχαν πιστέψει ότι η πορεία της CYTA δεν είναι η ιδιωτικοποίηση.

Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ανέφερε επίσης ότι η CYTA θα συνεχίσει μέσα από την κοινωνική, εταιρική της ευθύνη τη μεγάλη προσφορά προς τον τόπο, η οποία έδωσε την αρωγή που χρειαζόταν ο τόπος όταν βρισκόμασταν στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε πού βρισκόταν η οικονομία πριν 2-3 χρόνια και ότι η CYTA στάθηκε εκεί που έπρεπε να σταθεί ως οργανισμός δημοσίου δικαίου και βοήθησε τον τόπο, συνέχισε και κατάληξε αναφέροντας ότι “ η CYTA ανήκει σε όλους και πρέπει όλοι να το κάνουμε πράξη βοηθώντας την να εκσυγχρονιστεί αντί να περιμένουμε να κάνει το λάθος για να δικαιωθούμε, επειδή υποστηρίζαμε ότι η λύση αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση ή ιδιωτικοποίηση ήταν η ενδεικνυόμενη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X