ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Υπουργός Παιδείας

Απαντά στις επικρίσεις ο Καδής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Υπουργού Παιδείας εκφράζουν κόμματα τις αντιπολιτεύσης σε σχέση με τις αποσπάσεις λειτουργών από το ΥΠΠΟ στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα σε ανακοινώση του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει ότι οι εν λόγω αποσπάσεις είναι αντιδεοντολογικές και ρουσφετολογικές. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, εγείρεται σοβαρό πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος φέρεται να χειρίστηκε προσωπικά το όλο θέμα. «Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις», αναφέρει χαρακτηριστίκα ο κύριος Χριστοφίδης.

Αντιδράσεις και από ΕΔΕΚ

Για το ίδιο θέμα η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η εκθέση του Γενικού Ελέκτη θα πρέπει να τύχει ενδελεχούς μελέτης και σε περίπτωση που προκύπτουν οποιεσδήποτε πολιτικές και πειθαρχικές ευθύνες, τότε αυτές θα πρέπει άμεσα να αποδοθούν.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Βουλής, καθώς το ΑΚΕΛ έχει εκφράσει την πρόθεση του να το εγγγράψει στην Επιτροπή Ελέγχου.

 Απαντά στις επικρίσεις ο Καδής

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται όσο αφορά την πλήρωση θέσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι «το άτομο που επέλεξε μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική και διάφανη»

Εξήγησε ακολούθως ότι το κάθε Υπουργείο έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει τις θέσεις που διαθέτει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία. «Τόσο το ΥΠΠ στο παρελθόν όσο και τα πλείστα Υπουργεία έχουν πληρώσει ανάλογες θέσεις με απευθείας διορισμό, χωρίς καμία ανοιχτή διαδικασία» δήλωσε, αναφέροντας πως αυτή ήταν και η πρόθεση του ΥΠΠ για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει όλα αυτά τα στελέχη ότι είχαν συνεννοηθεί για να ευνοήσουν συγκεκριμένο άτομο συμπλήρωσε.Απαντώντας στα κόμματα που τον επικρίνουν.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση