ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυρετός διαβουλεύσεων Κώστα Καδή λίγο πριν από τη νέα σχολική χρονιά

Είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής

ΚΥΠΕ

Σειρά συναντήσεων και επαφών πραγματοποιεί ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι ο κ. Καδής είχε συνάντηση με τους Διευθυντές όλων των Σχολείων της Μέσης Γενικής και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στους οποίους αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής για τη νέα σχολική χρονιά.

Για το ίδιο θέμα, την περασμένη βδομάδα, ο Υπουργός συναντήθηκε με τους Πρώτους Λειτουργούς Εκπαίδευσης και Επιθεωρητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ενώ συναντήσεις θα πραγματοποιήσει και με τους Πρώτους Λειτουργούς Εκπαίδευσης, τους Επιθεωρητές και τις Διευθύνσεις της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Εξάλλου, σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού προήδρευσε ευρείας ενημερωτικής σύσκεψης με όλες τις Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του Υπουργείου που εμπλέκονται στα θέματα της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά στα θέματα υλικοτεχνικής υποδομής, ο Υπουργός παρευρέθηκε σήμερα σε σύσκεψη με το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που διενεργούνται σε σχολικές μονάδες, το κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 62 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο Υπουργός, θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες μέρες σχολεία όλων των πόλεων, στα οποία πραγματοποιούνται έργα.

Για το θέμα της έγκαιρης αποστολής των βιβλίων και των υλικών για τα σχολεία, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία το περασμένο Σάββατο να παραστεί σε ευρεία σύσκεψη στην Αποθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και να ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης πέραν του 90% των βιβλίων, ενώ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων αναμένεται ότι θα έχει σταλεί το σύνολο σχεδόν των βιβλίων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο κ. Καδής πραγματοποίησε συναντήσεις κατά τις οποίες τους ενημέρωσε τόσο για τα θέματα στελέχωσης, όσο και για τις πολιτικές και τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση