ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου το θέμα απόσπασης της δασκάλας

Δεν βλέπει το θέμα μεμονωμένα λέει ο Δημοκρατικός Συναγερμός

ΚΥΠΕ

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ενεγράφη το θέμα που προέκυψε με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή σε ό,τι αφορά τη διαδικασία απόσπασης δασκάλας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στην ΕΕ και πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 15 μέρες.

Σε δηλώσεις μετά από σημερινή συνεδρία της Επιτροπής η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει δύο θέματα στην Επιτροπή Ελέγχου, το ένα αφορά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή στην οποία καταγράφεται ότι ο Υπουργός Παιδείας δεν ενήργησε στο πλαίσιο χρηστής διοίκησης ούτε εφάρμοσε διαφανείς διαδικασίες προκειμένου να βολέψει μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρία της Επιτροπής σε 15 μέρες. «Ο Υπουργός Παιδείας θα κληθεί να απαντήσει» είπε.

Το δεύτερο θέμα, όπως πρόσθεσε, αφορά γενικότερα τις αποσπάσεις και τις σχετικές διαδικασίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ και με προέκταση τις καταγγελίες του ΓΔ του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Ζήνων σε σχέση με τις παρατάσεις στα συμβόλαια των εθνικών εμπειρογνωμόνων.

Η κ. Χαραλαμπίδου σχολίασε και αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ στον οποίο και απάντησε ότι θα πρέπει να βάλει το θέμα στην επόμενη ατζέντα του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για να είναι παρόντες και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν βλέπει το θέμα μεμονωμένα και ότι πρόθεση και πολιτική βούληση του κόμματος είναι να εξεταστεί το θέμα σφαιρικά, «να μπουν δηλαδή κάτω οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να απαιτούνται για τις μεταθέσεις αυτές».

Πρόσθεσε ακόμη ότι με επιστολή του ο ΔΗΣΥ προς το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει κατάλογο όλων των αποσπάσεων προσώπων τόσο στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ όσο και σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Απαντώντας στα όσα ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ η κ. Δημητρίου κάλεσε την Ειρήνη Χαραλαμπίδου «να περιοριστεί στο κοινοβουλευτικό της έργο και στο δικό της κόμμα» λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται συστάσεις και υποδείξεις από κανένα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση