ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσαβούσογλου: Επιδιώκουμε λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές

Οι διαπραγματευτές μελετούν ευαίσθητα ζητήματα τονίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Λύση στο Κυπριακό Πρόβλημα, η οποία θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα.

«Η Τουρκία, όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα υποστηρίζει μια λύση, με την οποία οι δυο κοινότητες της Κύπρου θα βλέπουν το μέλλον με εμπιστοσύνη», επισημάνει ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με όσα μεταφέρει η ιστοσελίδα Kıbrıs Postası.

Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου έρχονται στα πλαίσια των εγκαινίων των νέων συστημάτων αρχειοθέτησης. Στο ζήτημα του Κυπριακού, ο ίδιος τονίζει: «Φτάσαμε σε μια σημαντική φάση στις συνομιλίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ΤΔΒΚ για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Τουρκοκυπριακού λαού είναι μία από τις βασικές υποχρεώσεις μας. Οι διαπραγματευτές μελετούν ευαίσθητα ζητήματα. Οι συναντήσεις τους έχουν εντατικοποιηθεί».

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της ενίσχυσης της «ΤΔΒΚ» με τα εξής λόγια: «Καταβάλλουμε προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των αντιπροσωπειών της ΤΔΒΚ στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων των αντιπροσωπειών της ΤΔΒΚ». Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια της ψηφιοποίησης των αρχείων της «ΤΔΒΚ» και ευχαρίστησε τους Οζντίλ Ναμί και Εμινέ Τσολάκ.

Στα κατεχόμενα, ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, με τον «Πρωθυπουργό» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και τον «Υπουργό Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση