ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση Νόμου από το ΔΗΚΟ για αξιόγραφα και για τους «κουρεμένους»

Ερωτήματα θέτει ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφορικά με τις δηλώσεις ΠτΔ και ΥΠΟΙΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόταση νόμου πρόκειται να καταθέσει το Δημοκρατικό Κόμμα για την αποκατάσταση των Κατόχων Αξιογραφών αλλά και κάποιων κουρεμένων καταθετών σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων αναφέρθηκε αρχικά στις πολλές δηλώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση των κατόχων αξιογράφων, τονίζοντας πως δεν έχουν υλοποιηθεί.

Όσον αφορά τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις αποζημιώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο Χάρης Γεωργιάδης στη Βουλή για το ποιο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017, 2018 και ποια θα είναι η τάση τα επόμενα χρόνια για να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας. Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός, το πλεόνασμα το 2017 θα είναι 513 εκ. και το 2018 θα είναι 628 εκ με αυξητική τάση.

Συνεπώς, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν ο Υπουργός Οικονομικών είχε παραπλανήσει τη Βουλή με αυτά τα στοιχεία. Αν αληθεύουν, τότε η πρόταση για χρησιμοποίηση του 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος για την αποζημίωση συγκεκριμένων κατηγοριών καταθετών, κατόχων αξιογράφων, μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα 20 ετών. Αν από την άλλη, συνέχισε, η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι παρά τις δεσμεύσεις δεν θέλουν να αποζημιώσουν αυτό τον κόσμο, τότε οφείλουν να το πουν ξεκάθαρα.

“Εμείς έχουμε στόχο, πρόθεση μέσα στις επόμενες μέρες και μόλις ανοίξει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος, να καταθέσουμε πρόταση νόμου η οποία θα διευθετεί όλα αυτά τα ζητήματα και θέλουμε να ζητήσουμε από το Σύνδεσμο Κατόχων Αξιογράφων, να μας δώσει τις δικές του θέσεις για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση νόμου που θα τύχει ακριβώς της στήριξης της κοινωνίας των πολιτών”, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X