ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βάζουν «πίεση» για τάχιστη εκμετάλλευση του Αφροδίτη

«Θα προχωρήσουμε για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου» τονίζει ο Υπ. Ενέργειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τις αντιπροσωπείες των ενεργειακών κολοσσών Νομπολ, Σιελ και Ντέλεκ, που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με τη λήξη της συνάντησης δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την κοινοπραξία στην καινούργια της μορφή και είναι η πρώτη φορά που συναντιόνται σε ανώτατο επίπεδο.

Συζητήσαμε τις προκλήσεις που υπάρχουν σε ότι αφορά τις τιμες του πετρελαίου και έχουμε συμφωνήσει ότι θότι θα προχωρήσουμε, να επιταχύνουμε, να βρούμε τους βέλτιστους τρόπους για αξιοποίηση και εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη προς την αγορά της Αιγύπτου σε συνέχεια και της χθεσινής επίσκεψης του Υπουργού Πετρελαίου της Αιγύπτου».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως «Το κοίτασμα Αφροδίτη είναι αυτόνομο. Στην κοινοπραξία έχουμε συμμετέχοντες που είναι μόνο στην κυπριακή ΑΟΖ. Το κοίτασμα Αφροδίτη θα αναπτυχθεί από μόνο του».


Προηγούμενη Ενημέρωση 

Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, μεταβαίνουν στις 11 το πρωί, αντιπροσωπείες των ενεργειακών κολοσσών Νομπολ, Σιελ και Ντέλεκ, που δραστηριοποιούνται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης για επίσπευση των διαδικασιών, όπως συμφωνήθηκε με το Κάιρο, για προώθηση του κυπριακού φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Στόχος, πρόσθεσε ο κύριος Λακκοτρύπης ο οποίος θα παρίσταται στη σημερινή συνάντηση, είναι η παρότρυνση των εταιρειών να επιταχύνουν τους σχεδιασμούς τους.

Αναφερόμενος στη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Τάρεκ ελ Μόλα, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι είναι πρωτίστως εμπορικής και όχι πολιτικής φύσεως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση