ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστολή της Τερέζα Βίλιερς προς την Πρωθυπουργό Μέι για το Κυπριακό

Εκφράζει την ελπίδα για θετική εμπλοκή της Βρετανίας στη διαδικασία επίλυσης

ΚΥΠΕ

Επιστολή προς την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με την οποία την καλεί να υποστηρίξει «τις προσπάθειες διασφάλισης μίας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει στην επανένωση όλων των Κυπρίων σε μία ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο», απέστειλε η βουλευτής των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς.

Η φίλη της Κύπρου, βουλευτής βορείου Λονδίνου, σημειώνει στην επιστολή της τις «κρίσιμες» συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση το γραφείο της βουλευτού, η επιστολή με αποδέκτη την Πρωθυπουργό συντάχθηκε κατόπιν παράκλησης ομάδας κατοίκων του Μπάρνετ στην περιφέρεια της κ. Βίλιερς και άλλων μελών της βρετανοκυπριακής κοινότητας.

Πρόκειται για Κύπριους της Βρετανίας που κατάγονται από κατεχόμενες πόλεις και χωριά. Η σχετική ανακοίνωση κατονομάζει τους Δώρο Παρτασίδη από τον Λάρνακα της Λαπήθου, τον Αντώνη Σαββίδη από την Αμμόχωστο, τον Ανδρέα Ταμπουρίδη από τη Μόρφου, τον Πάρη Ευαγγέλου από το Λεονάρισσο και τον Τάσο Πογιατζή από τον Καραβά.

«Ως βουλευτής για το Τσίπινγκ Μπάρνετ, με τον μεγάλο βρετανοκυπριακό πληθυσμό, έχω ακούσει πολλές ιστορίες από μέλη της περιφέρειας για τη δυστυχία που προκλήθηκε από τα γεγονότα του 1974», δήλωσε η κα Βίλιερς. «Η Κύπρος είναι διαιρεμένη για πάνω από 42 χρόνια και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών περνούν τώρα σε κρίσιμη φάση. Ελπίζουμε όλοι για μία διέξοδο βασισμένη σε μια πλατφόρμα συναίνεσης και συνεργασίας και από τις δύο πλευρές.

»Ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει να θέτει λογικές προτάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη μίας λειτουργικής και διαρκούς λύσης για να ξεπεραστούν τα δύσκολα ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Ελπίζω ότι η νέα μας Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών θα εμπλακούν θετικά σε αυτή τη διαδικασία και θα προτρέψουν αμφότερες τις πλευρές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια που μπορούν για να επιτύχουν μία λύση», πρόσθεσε η Τερέζα Βίλιερς.

Ο κ. Παρτασίδης, γνωστός φωτογράφος-καμεραμάν, είπε: «Ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από την τουρκική εισβολή το 1974. Είμαι Βρετανός πολίτης και πατρίδα μου είναι η Κύπρος. Αυτή είναι μια κρίσιμη ώρα κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι ενεργή ως εγγυήτρια δύναμη και να βοηθήσει να βρεθεί μια διαρκής και λειτουργική λύση σε μια επανενωμένη Κύπρο».

Η ομάδα των Κυπρίων της Βρετανίας που ζήτησαν από την κα Βίλιερς να απευθύνει επιστολή στην Τερέζα Μέι συνέταξαν επίσης επιστολή με παραλήπτη τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον να συνεργαστεί στενά με την Κυπριακή Δημοκρατία για να επιτευχθεί μια λειτουργική λύση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση