ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές ο Νίκος Νικολαΐδης

Με διαβεβαιώσεις για πλήρη διαφάνεια σε προεκλογική εκστρατεία και ενδεχόμενη δημαρχία

ΚΥΠΕ

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη δημαρχία της Λεμεσού ανακοίνωσε απόψε ο πρώην Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Νοιώθω πραγματικά το τεράστιο μέγεθος και βάρος της θέσης του Δημάρχου της Λεμεσού», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης λέγοντας ότι η δημαρχία της Λεμεσού δεν είναι ένα ακόμα πολιτειακό αξίωμα, ούτε μια πολυθρόνα καταξίωσης, ούτε ένα βάθρο εξουσίας, αλλά μια έπαλξη, ένας στίβος και μια τεράστια πρόκληση για δουλειά και προσφορά.

Πρόσθεσε πως μια υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στις τοπικές κοινωνίες και στον τόπο γενικότερα.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Νικολαΐδης ανέλυσε το όραμα του για τη Λεμεσό του αύριο, αναφέροντας πως ο στόχος είναι «μια Λεμεσός πρωτοπόρα και ξεχωριστή, για τους κατοίκους της αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Εξήγησε ότι «αυτός ο στόχος προϋποθέτει μια πορεία ανάπτυξης με τρόπο ισόρροπο και ολοκληρωμένο, αλλά και με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, ώστε να μην μένει πίσω κανένας τομέας, κανένα πρόβλημα, κανένα πολίτης, καμία συνοικία ή περιοχή».

Ο Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε επίσης ότι η υποψηφιότητα του δεν στρέφεται εναντίον κανενός και δεν έχει στόχο να μηδενίσει το έργο κανενός. «Αναγνωρίζω και τιμώ και το έργο του Αντώνη Χατζηπαύλου, και το έργο του Δημήτρη Κοντίδη, και ασφαλώς και το έργο του Ανδρέα Χρίστου», είπε, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως είναι η ώρα για το καλό της Λεμεσού η σκυτάλη της δημαρχίας να συνεχίσει να αλλάζει χέρια για να πάει η Λεμεσός ακόμα πιο μπροστά και ακόμα πιο γρήγορα.

Κατά την ομιλία του ο Νίκος Νικολαΐδης προέβη επίσης σε μια συνοπτική αναφορά στις αρχές και προτεραιότητες της πρότασης του για τη Λεμεσό.

Αυτές αφορούν την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και λογοδοσία, τη συλλογικότητα- - δημόσια διαβούλευση – αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, την ισόρροπη ανάπτυξη – μακροπρόθεσμο σχεδιασμό – πολεοδομική ταυτότητα, τη δημιουργία ενός Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο και ενίσχυση της ποιότητας ζωής του πολίτη, ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματική δραστηριότητα, ανάπτυξη των συνοικιών, ενίσχυση της αστικής κινητικότητας με δημόσιες συγκοινωνίες και εναλλακτικά μέσα και επίλυση του κυκλοφοριακού, προώθηση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού που αποτελούν μεγάλες, όπως είπε, κληρονομιές για τη Λεμεσό και τη βελτιστοποίηση της δημοτικής μηχανής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε επίσης σε ένα θέμα για το οποίο συνήθως, όπως είπε, όλοι αποφεύγουν να μιλήσουν, αυτό της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, διαβεβαιώνοντας ότι θα εφαρμόσει τις πρόνοιες της πρόσφατης νομοθεσίας για χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και δημόσιος έλεγχος για όλα τα έσοδα και έξοδα με τους σχετικούς λογαριασμούς να υποβάλλονται στο Γενικό Ελεγκτή, ότι όλες οι εισφορές θα γίνονται δεκτές έναντι αποδείξεως και δεν θα είναι ανώνυμες και ότι ο κατάλογος όλων των εισφορών θα είναι διαθέσιμος για δημόσια πληροφόρηση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X