ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση Υπ. παιδείας για τα έργα στο Παγκύπριο γυμνάσιο

Επένδυση €8 εκ. για αναπαλαίωσης του Παγκύπριου Γυμνασίου

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, για την εξέλιξη της διαδικασίας ανακαίνισης – αναπαλαίωσης του Παγκύπριου Γυμνασίου, στη Λευκωσία, έργο που θα στοιχίσει €8 εκ. και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 χρόνια.

Σε δηλώσεις του αφού ξεναγήθηκε στο χώρο ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε για μια δεκαετία σχεδόν, και αφορούσε το ιστορικότερο σχολείο της Κύπρου, ξεκίνησε επιτέλους».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η «σημαντική επένδυση των €8 εκ. που είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, θα συμβάλει στην αναβάθμιση αυτού του κτιρίου αλλά και στην αναβαθμισμένη λειτουργία του σχολείου, στην πιο αποτελεσματική εκπαίδευση των μαθητών».

Σύμφωνα με τον κ. Καδή «πρώτιστο μέλημά μας ενόψει του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα τα έργα, είναι να λειτουργήσει το σχολείο σε ένα περιβάλλον πλήρους ασφάλειας για τα παιδιά».

«Θέλουμε να περιορίσουμε όσο γίνεται την οχληρία, και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από το γεγονός ότι φαίνεται ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα και τα έργα έχουν απομονωθεί σε συγκεκριμένο σημείο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου απάντησε ότι το έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις, «θα ολοκληρωθεί εντελώς σε 3,5 χρόνια».

«Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει ακριβώς σε φάσεις ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου», εξήγησε.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε επίσης ότι αποτελεί προτεραιότητα «να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας του κτιρίου, γι` αυτό δεν θα επηρεαστεί η φυσιογνωμία του κλασσικού κτιρίου του Παγκύπριου Γυμνασίου».

Προς αυτό είπε ότι έχει οριστεί ειδική επιτροπή η οποία καταγράφει και διαφυλάσσει τα ιστορικά στοιχεία που θα πρέπει να μετακινηθούν, ενώ βρίσκονται συνεχώς στο χώρο των εργασιών εκπρόσωποι του Τμήματος Αρχαιοτήτων, που ελέγχουν αν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί.

Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάζονται για να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο μέσα στην επόμενη περίοδο.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «σε 3,5 χρόνια γυρνώντας πίσω θα είμαστε περήφανοι για το πώς έχει αναδειχθεί και πώς έχει ανακαινιστεί αυτό το ιστορικό σχολείο της Κύπρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση