ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Το Pafos Aphrodite Festival ενδυνάμωσε τον πολιτιστικό τουρισμό

O ΠτΔ συνεχάρη και τον Δήμο Πάφου για την πολύτιμη πρωτοβουλία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

To "Pafos Aphrodite Festival″, με τις εκδηλώσεις του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί μας και στη διαμόρφωση ενός κοινού με υψηλά κριτήρια αισθητικής, ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του, στην τελευταία παράσταση του αριστουργηματικού έργου του Wolfgang Amadeus Mozart, “Don Giovanni” στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκπληκτική πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του «Pafos Aphrodite Festival», και το οποίο έχει καταστεί υψηλού επιπέδου πολιτιστικός θεσμός. Πρόκειται, όπως ανέφερε στην ομιλία του που ανέγνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, για μία πολιτιστική εκδήλωση με σημαντική διεθνή απήχηση, η οποία επί πλέον συμβάλει στην προβολή της Πάφου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Η δημοφιλής όπερα ήταν μια συμπαραγωγή του “Pafos Aphrodite Festival″, του λυρικού Ιταλικού οργανισμού Πάρμα και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Η τελευταία παράσταση δόθηκε απόψε στην παρουσία της πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ο οποίος εκπροσώπησε τον ΠτΔ.

Φέτος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την όπερα του Mozart, “Don Giovani”, ένα έργο που καθόρισε την καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου μουσουργού και το οποίο από την πρώτη ημέρα της παρουσίασης του μέχρι σήμερα μαγεύει τους φίλους της όπερας σε όλο τον κόσμο, όπως γίνεται και σήμερα στην Πάφο.

Ο ΠτΔ ανέφερε πως στα τελευταία 18 χρόνια η εταιρεία “Pafos Aphrodite Festival” με τις εκδηλώσεις της, συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί μας και στη διαμόρφωση ενός κοινού με υψηλά κριτήρια αισθητικής.

Με τις παραστάσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου αναβιώνουν συνέχισε,” μέρες αίγλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα του μικρού αλλά πλούσιου σε πολιτισμό νησιού μας”.

O ΠτΔ συνεχάρη και τον Δήμο Πάφου, για την πολύτιμη πρωτοβουλία να οργανώσει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό του «Pafos Aphrodite Festival». Ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο των μελών του οργανισμού με τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός, ενισχύοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές τους.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου και πρόεδρος του ΔΣ του Pafos Aphrodite Festival Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε εδώ και 18 συνεχόμενα χρόνια, σ’αυτό το χώρο που για 2.300 και πλέον χρόνια αποτελεί κόμβο συνάντησης και διακίνησης ανθρώπων, αγαθών και ιδεών, επιβεβαιώνεται μέσα από μια κορυφαία έκφραση της τέχνης ότι μια μικρή αλλά με μεγάλο πολιτιστικό εκτόπισμα πόλη μπορεί να κτίσει και να καθιερώσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με φήμη και κύρος που υπερβαίνουν τα όρια της χώρας στην οποία ανήκει.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ταυτισμένο με την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, εμβληματικού μνημείου της πολιτισμικής κληρονομιάς της Πάφου, το "Pafos Aphrodite Festival" λειτουργεί ως φάρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελώντας άλλη μια απτή και έγκυρη απόδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Pafos Aphrodite Festival ανέφερε επίσης πως χρέος της Πολιτείας είναι να στείλει με πειστικό τρόπο το μήνυμα της στήριξης του πολιτισμού σε δύσκολους για την οικονομία και την κοινωνία καιρούς ως πηγής έμπνευσης, δημιουργίας και αισιοδοξίας αλλά και ως μοχλού βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προόδου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X