ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καυτή βδομάδα για το κυπριακό

Τρεις συναντήσεις των δύο ηγετών ενόψει της συνάντησης στη Νέα Υόρκη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πλήρης εργασιών θεωρείται αυτή η βδομάδα για το κυπριακό, καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να πραγματοποιήσουν εντός της βδομάδας τρεις συναντήσεις, στις 6, 7 και 10 Σεπτεμβρίου πριν από το τέλος της εντατικοποιημένης φάσης των διαπραγματεύσεων που είναι στις 14 Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συγκάλεσε σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας για προετοιμασία των επόμενων συναντήσεων, ενώ σε τεχνοκρατικό επίπεδο ήδη ετοιμάζονται έγγραφα. Στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης θα είναι τα θέματα της Οικονομίας και ΕΕ.

Τα καυτά ζητήματα ωστόσο που απασχολούν εντόνως είναι τα θέματα του εδαφικού και των εγγυήσεων, τα οποία θα συζητηθούν εκτενώς στις επόμενες συναντήσεις των ηγετών, ώστε να διαφανεί αν υπάρξουν τελικώς συγκλίσεις.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας την Κυριακή σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο του 60ου ετήσιου μνημόσυνου των ηρώων της ΕΟΚΑ Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση, στο Γέρι εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως η κατάσταση θα εξαρτηθεί από τα δύο εναπομένοντα κεφάλαια για τις συνομιλίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση