ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλησιάζει η ώρα της λύσης λέει ο Ακιντζί

«Στόχος της τ/κ πλευράς η διαφύλαξη της διζωνικότητας και η ένταξη στην διεθνή κοινότητα»

Σύμφωνα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας η προοπτική της λύσης πλέον έχει φανεί στον ορίζοντα της Κύπρου. Σε λίγο καιρό, το σχέδιο της λύσης ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο της Κύπρου και της διεθνούς κοινότητας, επισημάνει ο Μουσταφά Ακιντζί. 

Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν που δίνει στην δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης το «Προεδρικό» επισημάνει στους Τουρκοκύπριους ότι «έχει φορτωθεί ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες του». «Προσπαθώ να ανταποκριθώ στις επιταγές αυτού του καθήκοντος. Ζητώ λίγη υπομονή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ακιντζί.

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους στα πλαίσια μιας κοινωνικής εκδήλωσης, ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι η λύση εξαρτάται από την «λογική» και «ρεαλιστική» στάση της ε/κ πλευράς.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι εδώ και 53 χρόνια η τ/κ κοινότητα έχει απομονωθεί από το διεθνές περιβάλλον. Ο ίδιος τονίζει: «Τώρα ήρθε η στιγμή για να δημιουργήσουμε μια διζωνική, δικοινοτική δομή και να εξασφαλίσουμε εκ νέου τα δικαιώματα της κοινότητας μας. Έχουμε μια σημαντική ευκαιρία μπροστά μας. Σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά προσεγγίσει με προσοχή αυτή την ευκαιρία είναι εφικτή η δημιουργία μια διζωνικής, δικοινοτικής δομής».

Ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει ότι εδώ και 53 χρόνια, η Κυπριακή Δημοκρατία που αναγνωρίζεται διεθνώς εκπροσωπείται αποκλειστικά από την ε/κ πλευρά. Ο ίδιος αναφέρει ότι η λύση θα πρέπει να εγγυάται την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλεια της κοινότητας του. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να είναι «δίκαιη» και να κατοχυρώνει τα δικαιώματα και των Ελληνοκυπρίων.

Ο κ. Ακιντζί διαβεβαιώνει τους Τουρκοκύπριους ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα τους στο τραπέζι των συνομιλιών σαν «την κόρη του οφθαλμού».

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ακόμη ότι μετά το 1974 έχει προκύψει μια «ευκαιρία», η διζωνικότητα. Στόχος λοιπόν, της τ/κ πλευράς στην νέα περίοδο η διαφύλαξη της διζωνικότητας και η ένταξη στην διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει ότι σε ότι αφορά το νέο σχέδιο λύσης την τελική απόφαση θα την λάβει οι δυο κοινότητες. Μέχρι την στιγμή των δημοψηφισμάτων, η τ/κ ηγεσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τουρκία.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση