ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μογκερίνι: ΕΕ και Τουρκία θέλουν λύση του Κυπριακού σύντομα

Συνάντηση Μογκερίνι- Τσαβούσογλου για ευρωπαϊκά θέματα στην Άγκυρα

ΚΥΠΕ

Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνη για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Γιόχαν Χαν, υπεύθυνος για τα θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης της ΕΕ, συναντήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Ο. Τσελίκ και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στα πλαίσια του Πολιτικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας.

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου, η Φ. Μογκερίνι δήλωσε ότι η ΕΕ και η Τουρκία θέλουν και οι δύο να βρουν μία λύση για το κυπριακό ζήτημα και ότι αυτό προβλέπεται να συμβεί στο κοντινό μέλλον, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο ελπίδας ότι το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να επιλυθεί με ένα σωστό τρόπο τους επόμενους μήνες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου για την Εξωτερική Πολιτική Μ. Κοντσιγιαντσιτς όταν ρωτήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Μογκερίνι στην Άγκυρα και πιο συγκεκριμένα για το πόσο κοντά είναι η επίλυση του Κυπριακού, για το πού βασίζεται η συγκεκριμένη αισιοδοξία και αν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τη βίζα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Χαν και δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την βίζα είναι ομόφωνες ανάμεσα στα δύο μέρη και ότι υπάρχουν κανόνες στην ΕΕ, οι οποίοι και ακολουθούνται.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση