ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Χρειάζεται νέο προσανατολισμό στην πολιτική της η ΕΕ

Συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του για την πραγματοποίηση της Συνόδου

ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ένα νέο προσανατολισμό σε σημαντικά θέματα πολιτικής, τόνισε στη δήλωσή του μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

“Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΕΕ χρειάζεται έναν νέο προσανατολισμό σε σημαντικά θέματα πολιτικής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι σημερινές συζητήσεις στη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ θα συνεισφέρουν και εποικοδομητικά στο διάλογο για το μέλλον της, που αρχίζει με την άτυπη σύνοδο στη Μπρατισλάβα,” σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία την πραγματοποίηση της Συνόδου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του, τόνισε ότι οι χώρες της Μεσογείου μέσα από σωρεία προβλημάτων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν λόγω ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στο διάλογο αυτό λόγω της ξεχωριστής ειδικής τους εμπειρίας.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Σύνοδος αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προσπάθεια ομαδοποίησης εντός ΕΕ κάτι που, όπως υπέδειξε, θα ήταν η χείριστη προσφορά προς την Ένωση.

Μέσα από μια ενδοσκόπηση και αυτοκριτική, συνέχισε, διαφαίνεται η ανάγκη να ληφθούν πολύ ουσιαστικές και συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα αίτια της αποξένωσης που βιώνουν οι πολίτες σε σχέση με τις πολιτικές που χαράσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πολιτικές που, όπως είπε, πρέπει να προσαρμοστούν όσον αφορά στους τομείς της ασφάλειας, του προσφυγικού, της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Λαμβάνοντας υπόψη τους προβληματισμούς και το διάλογο που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Συνόδου καθώς και την Κοινή Διακήρυξη που υιοθετήθηκε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι ο ρόλος όλων των χωρών μελών είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σημερινές προκλήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση