ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο ψυγείο του ΑΚΕΛ η απόφαση για Κατσουρίδη

Καμία κουβέντα στο Πολιτικό Γραφείο σχετικά με το μέλλον του Νίκου Κατσουρίδη στο κόμμα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το ποιο θα είναι το μέλλον του Νίκου Κατσουρίδη στο ΑΚΕΛ, ή καλύτερα αν ο Νίκος Κατσουρίδης έχει πλέον μέλλον στο κόμμα που άλλοτε ήταν δεύτερος τη τάξει παραμένει ακόμα θολό. Και αυτό γιατί στα ανώτατα δώματα της Εζεκία Παπαϊωάννου, κρατούν ως κλειστό κεφάλαιο το αν θα αποκατασταθεί ο Νίκος Κατσουρίδης ως μέλος του κόμματος ή αν θα οδηγηθεί σε οριστική διαγραφή του.

Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλώντας σε εκπομπή στον ΑΛΦΑ τον περασμένο Ιούνιο ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα επανεξετάσουν στο κόμμα το θέμα της επ’ αόριστον αποβολής του άλλοτε δεύτερου τη τάξει. Η απόφαση ωστόσο φαίνεται να παίρνει εκ νέου παράταση, δίδοντας την ερμηνεία πως οι παροικούντες την Εζεκία Παπαϊωάννου δεν είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν αυτό το κεφάλαιο. Κληθείς την περασμένη Κυριακή να απαντήσει στην «Κ» για το αν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον του Νίκου Κατσουρίδη στο κόμμα, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε πως αν υπάρχει κάτι νεότερο θα γίνει γνωστό. Ερωτώμενος για το αν θα συζητείτο ούτως ή άλλως αυτή την περίοδο το όλο ζήτημα, ο Άντρος Κυπριανού επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε, το καταστατικό μας παρέχει την ευχέρεια αν θέλουμε να το συζητήσουμε».

Το καταστατικό

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επ’ αόριστον αποβολή του Νίκου Κατσουρίδη από το κόμμα είχε αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τον Μάιο του 2015 σε μία οκτάωρη συνεδρία του σώματος. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΑΚΕΛ βάσει του άρθρου 35, επανεξέταση πειθαρχικών κυρώσεων γίνεται από τα σώματα που τις αποφάσισαν ή από ανώτερα σώματα ένα χρόνο μετά την επιβολή τους. Κύκλοι πέριξ της Εζεκία Παπαϊωάννου, αναφέρουν πως στα συλλογικά σώματα δεν έγινε ακόμη κουβέντα γύρω από το μέλλον του Νίκου Κατσουρίδη στο κόμμα, με κάποιους να εκτιμούν ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ σε αυτή την κρίσιμη για το κόμμα περίοδο, δεν θέλει να προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις. Υπάρχουν βέβαια και οι κύκλοι που θεωρούν πως η παράταση γύρω από την επανεξέταση της αποβολής του Νίκου Κατσουρίδη συνδέεται και με το γεγονός ότι το όνομα του ακούγεται εντόνως για τις προεδρικές του 2018.

Το διαφορετικό καθεστώς και η Προεδρολογία

Πάντως κληθείς ο γ.γ του ΑΚΕΛ να απαντήσει για το πώς αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι το όνομα του Νίκου Κατσουρίδη μπαίνει στο τραπέζι για τις προεδρικές του 2018, ο κ. Κυπριανού απάντησε χαρακτηριστικά: «Είναι δική του υπόθεση, δεν θα το απαντήσω εγώ. Μπορεί ο Νίκος Κατσουρίδης να έχει ένα διαφορετικό καθεστώς σήμερα, αλλά είναι υποχρεωμένος με βάσει το καταστατικό να λειτουργεί όπως όλα τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος. Οπότε οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν και θα τον αφορούν, πρέπει να είναι σε συνεννόηση με το κόμμα. Από κει και πέρα δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Εγώ βλέπω τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ίδιος δεν μας έχει πει τίποτα, δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα, αν υπάρχει οτιδήποτε το συγκεκριμένο θα το σχολιάσουμε».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X