ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕ: Ενισχυμένη συμβολή ΕΕ στο Κυπριακό το ζητούμενο στην Μπρατισλάβα

Ο ΠτΔ θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αρχή των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης που θέλουμε αποτελεί η αυριανή Σύνοδος στην Μπρατισλάβα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος μεταβαίνει το απόγευμα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Σλοβακία για τη Σύνοδο των 27.

Στο πλαίσιο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα και από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς των υπόλοιπων 26 κρατών μελών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά και το τέλος του εντατικού γύρου των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα θα ζητήσει την συγκεκριμένη και πιο ενισχυμένη συμβολή της ΕΕ και των κρατών μελών.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ.

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη Σύνοδο για την ΕΕ, είπε ο Εκπρόσωπος, η οποία μας ενδιαφέρει άμεσα. Η Μπρατισλάβα αποτελεί την αρχή των συζήτησεων για ποιο μέλλον για την Ευρώπη θέλουμε.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017 με την τελετή για τα 60 χρόνια υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης που θα γίνει στην Ιταλία.

«Στην περίοδο που μεσολαβεί αναμένεται να γίνει ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών που θα ξεκινήσει στην Μπρατισλάβα για να καταλήξουμε σε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις έτσι ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση