ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Θετικά μηνύματα για το Κυπριακό από τις επαφές στη Γερμανία

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανάληψης μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ θετικά ήταν τα μηνύματα που έλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για το Κυπριακό από τις επαφές που είχε στη Γερμανία, με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τους Πράσινους και το Αριστερό κόμμα, αφού όπως δήλωσε οι συνομιλητές του αποδέχονται τις θέσεις της δικής μας πλευράς σε σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, όπως η ασφάλεια, αλλά και εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για τη σύντομη επανένωση της Κύπρου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είπε ότι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Νιλς Άνεν, τον Πρόεδρο του κόμματος των Πρασίνων Οζντεμίλ Τσεμ, καθώς και με τον Πρόεδρο και τους Συμπροέδρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αριστερού κόμματος της Γερμανίας.

«Τα μηνύματα τα οποία έχω λάβει από αυτές τις συναντήσεις ήταν πολύ θετικά, με την έννοια ότι αποδέχονται τις βασικές μας θέσεις σε ό,τι αφορά τα σημαντικά ζητήματα, τις σημαντικές πτυχές της λύσης του Κυπριακού, στηρίζουν αυτές τις προσεγγίσεις, όπως είναι στα ζητήματα της ασφάλειας και άλλα θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει και βέβαια έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον να υπάρξει πρόοδος και αν είναι δυνατόν επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε.

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι συζητήθηκε με το κόμμα της Αριστεράς της Γερμανίας το ενδεχόμενο ανάληψης μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας από μέρους τους σε ό,τι αφορά το Κυπριακό «και είναι κάτι το οποίο θα δούμε στην εξέλιξη των πραγμάτων πώς θα το συγκεκριμενοποιήσουμε».

 

Αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του λαού

Σε ερώτηση για την επίσκεψη της Τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη θέση ότι η επίσκεψη της Τρόικας και οι συζητήσεις οι οποίες διεξάγονται «επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων που είχαμε προτού βγούμε από το Μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύεται λοιπόν ότι η Τρόικα όχι απλά εξακολουθεί να έρχεται και θα έρχεται μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% του δανείου μας, δηλαδή μέχρι το 2028 περίπου θα είναι εδώ η Τρόικα και θα επιχειρεί να επιβάλλει πολιτικές. Εμείς λέμε ότι αυτές οι πολιτικές που επιχειρείται να επιβληθούν αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», σημείωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση