ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναντήσεις ΑΚΕΛ με Κοτζιά, Παυλόπουλο και Καμμένο

Μια χώρα ευρωπαϊκή δεν μπορεί να έχει εγγυήσεις, τόνισε o Ν. Κοτζιάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ φιλική και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά το πέρας της, τη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχαν επίσης οι Τουμάζος Τσιελεπής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Βέρα Πολυκάρπου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το Κυπριακό ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο της συζήτησης με τον κ. Κοτζιά και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αναφορικά με τις εξελίξεις αλλά και το πώς θα πρέπει να τύχουν χειρισμών σημαντικές πτυχές του Κυπριακού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμη.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές που η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εκκρεμεί η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό την Παρασκευή το πρωί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κυπριανού είπε ότι κατά τη συζήτηση που έγινε με τον κ. Κοτζιά εισήλθαν και στην ουσία σημειώνοντας ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι πολύ καλός γνώστης του Κυπριακού και ιδιαίτερα βέβαια του ζητήματος της ασφάλειας και επανέλαβε ότι οι θέσεις είναι ταυτόσημες. «Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ εγγυήσεις. Μια χώρα ευρωπαϊκή το 2016 δεν χρειάζεται εγγυήσεις. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξει για μία μικρή μεταβατική περίοδο ένα σύστημα ασφάλειας που θα απαντά στις ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων αλλά αυτό να συζητήσουμε τι θα είναι και σίγουρα δεν μπορεί να είναι η Τουρκία ή το ΝΑΤΟ βέβαια».

Συναντήσεις με Παυλόπουλο και Καμμένο

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο/ Στο επίκεντρο της συνάντησης, μετά την οποία δεν έγιναν δηλώσεις, βρέθηκαν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή καθώς και οι επαφές που είχε η αντιπροσωπεία, στις αρχές της εβδομάδας, στην Μόσχα.

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Άμυνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση